comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție! Nu vă lăsați înșelați!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/11/2017 | Lege si Ordine

Victima a fost abordată de un bărbat, care a spus că a fost trimis de fiul său pentru a-i împrumuta o sumă de bani.

Un bărbat din comuna Ion Roată a sesizat poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Fapta a fost sesizată Secției Poliție Rurală Ion Roată, ieri, 17 noiembrie a.c., în jurul orei 10:00, de către un bărbat în vârstă de 72 ani, din localitate.

Victima a relatat polițiștilor că în timp ce se afla pe strada din fața locuinței sale, a oprit un autoturism din care a coborât un bărbat, care i-a spus că a fost trimis de fiul său să-i dea cu titlu de împumut suma de 300 de lei.

Pentru a fi cât mai credibil, bărbatul necunoscut i-a oferit părții vătămate mai multe bijuterii, spunându-i că sunt de aur și că le lasă ca amanet până îi va restitui banii.

Când fiul persoanei vătămate a revenit la domiciliu, a constatat că bijuteriile nu sunt din aur, dându-și seama că tatăl său a fost înșelat.

Semnalmentele persoanei bănuite sunt: bărbat de aproximativ 30 de ani, înălțimea 1,70 m, ten măsliniu. La momentul săvârșirii faptei purta o geacă maro.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării persoanei bănuite, fiind întocmit dosar penal sub aspectul infracţiunii de „înşelăciune”.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.

METODA ACCIDENTUL   METODA PREMIUL   METODA RESTUL   METODA MAȘINA DE CUSUT