comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție! Nu vă lăsați înșelați!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/11/2017 | Lege si Ordine

Ieri, 09 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au identificat un bărbat de 41 de ani, din municipiul București, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În fapt, la data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți Târg au fost sesizaţi de un bărbat de 39 de ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.

Din primele verificări, poliţiştii au stabilit că în cursul aceleiași zile, bărbatul de 39 de ani ar fi fost abordat de o persoană necunoscută, un bărbat, care i-ar fi solicitat 1.400 de lei pentru livrarea unui colet.

Ulterior, după plecarea bărbatului, persoana vătămată și-a dat seama că a fost înșelată.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale a persoanei bănuite și recuperării prejudiciului cauzat.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracţiuni, poliţiştii ialomițeni recomandă cetăţenilor:

– Nu intraţi în discuţii cu persoane necunoscute, indiferent de pretextul pentru care vă abordează pe stradă !

– Nu vă lăsaţi încântaţi de obţinerea cu uşurinţă a unor foloase!

– Nu luați în considerare eventualele mesaje în care sunteți desemnat câștigator, fără temei, al vreunui concurs/ sondaj organizat de o firmă de renume!

– Anunţaţi imediat poliţia în cazul în care sunteţi anunţaţi că o rudă aflată în străinătate a suferit sau provocat un accident, fapt pentru care trebuie să depuneţi o sumă de bani;

– Nu furnizați date personale prin niciun mijloc de comunicare unor persoane care, pentru a vă câștiga încrederea, vă oferă unele informații cu scopul de a vă induce în eroare!

– Nu acceptați în niciun caz să trimiteți persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau a altui bun la care ați fost anunțat câștigător!

– Nu furnizați date confidențiale prin telefon dacă apelul provine de la un număr necunoscut; niciodată o societate nu vă va solicita date în acest mod!

– Sunați operatorul de telefonie mobilă, dacă primiți mesaje sau apeluri pe telefoanele mobile, pentru a le confirma dacă este în derulare vreun concurs sau vreo campanie de premiere a abonaților!

– Nu expediați sume de bani prin mandate online, nu depuneți bani în contul unor persoane necunoscute!

– Nu comunicați codul de reîncărcare al unor cartele telefonice unor persoane necunoscute care vă solicită acest lucru!

– Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute care se recomandă ca fiind reprezentanții unor societăți comerciale și vă oferă, spre vânzare, bunuri la prețuri derizorii și cadouri!

– Nu permiteți accesul în locuință a unor persoane care vă abordează pe stradă, folosind prenume comune de persoane, pentru a vă creea impresia că vă cunoaște; mai mult, vă oferă informații cu privire la familia și rudele dumneavoastră, stabilite în străinătate, care vă trimit colete pentru care trebuie să achitați o sumă de bani.

În cazul în care vă confruntaţi cu astfel de situaţii, poliţiştii vă sfătuiesc să reţineţi cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentaţie, etc.), tipul, marca şi numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă şi direcţiile de deplasare.