comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție! Nu vă lăsați înșelați!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/10/2016 | Lege si Ordine

În urmă cu două zile, fiica unei femei de 82 de ani, din localitatea Fierbinţi – Târg a sesizat Poliţia cu privire la faptul că mama sa a fost victima infracţiunii de furt.

 Victima le-a relatat anchetatorilor că la data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 07.00, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale din oraşul  Fierbinţi – Târg, a fost abordată de către doi bărbaţi necunoscuţi care, sub pretextul că îl cunosc pe nepotul femeii, au convins-o să îi dea suma de 250 de lei.

Unul dintre bărbaţi i-a spus părţii vătămate că nepotul său i-a ajutat anterior cu suma de 250 de lei şi că intenţionează să i-o înapoieze. Fără a verifica spusele bărbatului, partea vătămată a mers în locuinţă, de unde trebuia să îi restituie diferenţa sumei unei bancnote de 500 de lei. Profitând de neatenţia bătrânei, fără a fi observat, unul dintre cei doi bărbaţi a pătruns în camera unde femeia lăsase restul  banilor pe care îi deţinea, respectiv suma de 4.250 lei, după care au plecat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate atât pentru identificarea autorilor cât şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă drept garanţie obiecte sau bani de a căror valoare nu sunt siguri.

 În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

 Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare!

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA