comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenţie! Nu vă lăsaţi înşelaţi!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/04/2014 | Lege si Ordine

O femeie în vârstă de 67 de ani,  din municipiul Slobozia a sesizat poliţia că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune. Victimei i-a fost creat un prejudiciu de 900 de lei.

bani bijuterii

Fapta a fost sesizată Poliţiei Municipiului Slobozia, ieri, 07 aprilie, în jurul orei 19:00, de către fiul persoanei prejudiciate.

Victima a relatat anchetatorilor că în timp ce se deplasa pe Bulevardul Matei Basarab, din municipiul Slobozia, a fost acostată de o persoană de sex feminin, care a intrat în vorbă cu ea, şi sub pretextul că o cunoaşte de mai mult timp, i-a propus să cumpere la preţ redus mai multe bijuterii din aur, solicitându-i acesteia suma de 60 de lei pe gram. Pentru a fi cât mai credibilă, persoana bănuită s-a deplasat la un centru de amanet împreună cu femeia de 67 de ani, unde acesteia i-a fost confirmat faptul că bijuteriile sunt din aur.

Profitând însă de neatenţia şi naivitatea părţii vătămate, femeia, fără a fi observată, a schimbat bijuteriile şi le-a înlocuit cu unele dintr-un material ordinar. În schimbul acestora, victima a oferit două inele din aur şi 100 de lei.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru stabilirea identităţii persoanei bănuite, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţiştii recomandă cetăţenilor să refuze orice persoană necunoscută care le solicită, sub diferite pretexte, sume de bani sau bunuri, chiar dacă le lasă impresia că sunt persoane de încredere.

 

 

 

În cazul în care sunt abordaţi de astfel de persoane, recomandăm cetăţenilor să reţină semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte, eventual marca şi numărul de înmatriculare al autoturismului cu care aceştia se deplasează.

Nu în ultimul rând, îi sfătuim să apeleze de îndată numărul de urgenţă 112 şi să aducă la cunoştinţa Poliţiei orice tentativă de înşelăciune, indiferent de modul de operare sau dacă recunosc persona descrisă de victimă.