comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție, nu lăsaţi în interiorul autoturismului bunuri de valoare!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/03/2015 | Lege si Ordine

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Slobozia cercetează un minor de 14 ani, din Slobozia, bănuit că în cursul lunii ianuarie, ar fi sustras din trei autoturisme parcate pe raza municipiului mai multe sume de bani.

Bunurile au fost recuperate în proporţie de 80% şi restituite părţilor vătămate.

Alţi doi minori de 15, respectiv 16 ani, ambii din municipiul Feteşti, sunt bănuiţi că în perioada 5 – 8 martie a.c., ar fi pătruns în repetate rânduri în curtea unui concetăţean, şi ar fi sustras material lemnos.

Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, urmând a se da soluţii prin unităţile de parchet competente.

Cercetările sunt continuate în ambele cauze pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor bănuite şi a recuperării în totalitate a prejudiciilor cauzate.

Pentru a evitarea furturilor din auto, poliţia recomandă proprietarilor de autoturisme:

Nu lăsaţi în interiorul autoturismului bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor, acte sau alte valori; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate. 

În timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor. 

Când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră şi asiguraţi portierele; indicat ar fi şi cuplarea sistemului de alarmă – gândiţi-vă cât timp pierdeţi ulterior constatării şi reclamării furtului. 

Dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio – casetofoane scumpe sau CD playere, este indicat sa fie luate în casă pe timpul nopţii.