comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție la produsele contrafăcute!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/12/2015 | Lege si Ordine

Urziceni: Depistat în timp ce transporta bunuri contrafăcute în valoare de 4.000 de lei

Produse contrafacute confiscateEfective din cadrul Poliţiei Municipiului Urziceni au oprit pentru control în trafic, pe raza localităţii, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din comuna Bărbuleşti.

În urma controlului efectuat în habitaclul autoturismului, poliţiştii au depistat mai multe obiecte de vestimentaţie, încălţăminte şi cosmetice ce purtau însemnele unor mărci consacrate şi care după modul de prezentare, etichetare şi ambalare păreau a fi contrafăcute.

Întrucât persoana în cauză nu a prezentat poliţiştilor certificate de autenticitate şi nici documente de provenienţă, bunurile în valoare de 4.000 de lei au fost rdicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Pentru a nu deveni victima celor care vând produse contrafăcute, poliţiştii vă recomandă!

Află mai întâi care este “preţul pieţei” pentru acel gen de produse şi nu te lăsa păcălit de super oferte. În general un preţ foarte mic pentru un produs de marcă este un semnal de alarmă.

 Produsele originale vin însoţite în general de un certificat de calitate şi garanţie care atestă că acestea sunt realizate în conformitate cu documentaţiile de execuţie ale fabricantului şi respectă standardele de calitate în vigoare emise de autorităţile de control.

Caută imagini ale aceluiaşi produs pe site-ul oficial al producătorului şi verifică foarte atent detaliile (poziţionarea logo-ului, cum arată ambalajul original, care sunt culorile în care este produs din fabrică acel obiect).