comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție la modul în care folosiți cardurile bancare!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
15/12/2018 | Lege si Ordine

Cardul de credit sau de debit este utilizat din ce în ce mai mult în zilele noastre. Pentru protejarea acestuia și a banilor dumneavoastră, polițiștii ialomițeni vă recomandă:

Memoraţi Numărul Personal de Identificare (PIN). Acesta nu trebuie notat și ținut în portofel sau lângă card! Nu-l dezvăluiți, cu atât mai mult persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat de acestea.

Anunţaţi imediat instituţia financiară în caz de pierdere, furt sau blocare a cardului!

Acoperiţi ecranul şi tastatura ATM-ului astfel încât persoana care aşteaptă în spatele dumneavoastră să nu vă poată vedea PIN-ul sau suma tranzacţionată!

Imediat după efectuarea operațiunii, puneţi banii, cardul şi chitanţa într-un loc sigur.

Când folosiţi un ATM în interiorul băncii, care cere folosirea cardului pentru a deschide uşa, nu lăsaţi străini să intre după dumneavoastră!

Dacă observaţi ceva sau pe cineva suspect, anulaţi tranzacţia şi plecaţi imediat, iar dacă vă urmăreşte cineva după efectuarea unei tranzacţii, mergeţi către un loc aglomerat, bine iluminat şi sunați la poliţie!

Atenție și la cumpărăturile în mediul online! Înainte de a introduce datele cardului bancar, asigurați-vă că site-ul este securizat: în stânga sus va apărea un ”lacățel” care va indica faptul că respectivul site este securizat, iar adresa site-ului va incepe cu HTTPS.

Este important să dețineți un sistem de operare actualizat și un antivirus, de asemenea actualizat, iar firewall-ul să fie activat. Există programe informatice care pot înregistra caracterele tastate, astfel datele cardului bancar precum și alte date de identificare sau autentificare pot ajunge în posesia unor persoane neautorizate.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA