comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție la hoții de animale!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
01/02/2016 | Lege si Ordine

Bărbat identificat de poliţişti la scurt timp după comiterea unei infracţiuni de furt calificat.

O tânără de 21 de ani, din comuna Valea Măcrişului a sesizat poliţia sâmbătă, 30 ianuarie, cu privire la faptul că în cursul zilei, persoane necunoscute i-au sustras două porcine.

Cercetările au fost demarate de îndată, poliţiştii reuşind identificarea persoanei bănuite la scurt timp de la sesizarea faptei, în persoana unui bărbat de 50 de ani, consătean al părţii vătămate.

Poliţiştii au întocmit în cauză dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Pentru prevenirea furturilor de animale, se recomandă asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor, garajelor, padocurilor sau coteţelor, asigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii.

Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu invite în curte persoane care, sub pretextul vânzării diferitelor produse, încearcă să cunoască toate împrejurimile curţii şi modul în care este asigurată securitatea animalelor, iar în situaţia în care intră în contact cu persoane amatoare să cumpere animale, să reţină, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează.

Respectând aceste măsuri minime de prevenire vor evita să devină victima hoţilor, având în vedere faptul că prejudiciile create de aceştia sunt foarte greu de recuperat, animalele furate fiind sacrificate rapid.

Dacă sunt victima unei astfel de infracţiuni, iată cum ar trebui să procedaţi:

  • sunaţi de îndată la numărul unic de urgenţă 112, număr gratuit,
  • aşteptaţi venirea poliţiştilor pentru efectuarea cercetării la faţa locului, luând măsuri de conservare a urmelor lăsate de autorii furtului.