comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție la hoții de animale!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/08/2014 | Lege si Ordine

Poliţiştii feteşteni cercetează un tânăr în vârstă de 29 de ani, din municipiul Feteşti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cel în cauză este bănuit că a sustras din curtea unui consătean caprine pe care le-a valorificat la o stână de pe raza comunei Borduşani. Animalele au fost recuperate şi restituite părţii vătămate.

Pentru prevenirea acestei categorii de infracţiuni, poliţiştii recomandă asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor, garajelor, padocurilor sau coteţelor, asigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii.

Totodată, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu invite în curte persoane care, sub pretextul vânzării diferitelor produse, încearcă să cunoască toate împrejurimile curţii şi modul în care este asigurată securitatea animalelor şi păsărilor, iar în situaţia în care intră în contact cu persoane amatoare să cumpere animale, să reţină, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează.

Respectând aceste măsuri minime de prevenire vor evita să devină victima hoţilor, având în vedere faptul că prejudiciile create de aceştia sunt foarte greu de recuperat, animalele furate fiind sacrificate rapid.

Dacă sunt victima unei astfel de infracţiuni, iată cum ar trebui să procedaţi:

  • sunaţi de îndată la numărul unic de urgenţă 112, număr gratuit,
  • aşteptaţi venirea poliţiştilor pentru efectuarea cercetării la faţa locului, luând măsuri de conservare a urmelor lăsate de autorii furtului. 

Comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhiva Obiectiv Ialomița

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️