comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție la falșii colindători!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/12/2018 | Lege si Ordine

În această perioadă, premergătoare Ajunului Crăciunului, având în vedere obiceiul colindatului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița atrag atenţia cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri preventive pentru a combate furturile din locuințe

 Acordaţi o atenţie deosebită persoanelor care intră în locuinţa dumneavoastră cu pretextul de a vă colinda.

În momentul în care primiţi colindătorii, nu expuneţi la vedere, în locuinţă, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoţilor şi nu discutaţi despre bunurile din interior, chiar dacă aceştia se arată încântaţi de anumite obiecte.

Nu intraţi în discuţii cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulţumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.

Instruiţi-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, apelați la o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau prin colectarea frecventă a corespondenţei de către un vecin sau o persoană de încredere.

Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

Încuiaţi uşile  chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu sau plecaţi pentru câteva minute.

Nu depozitaţi în locuinţă sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!

Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA