comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție la escroci! Metoda “accidentul” continuă să facă victime

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/10/2014 | Lege si Ordine

Poliţia Municipiului Feteşti a fost sesizată sâmbătă, 4 octombrie, de către doi bărbaţi, din localitate, cu privire la faptul că persoane necunoscute au încercat să înşele rude apropiate ale acestora cu sume importante de bani.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că părţile vătămate au fost contactate telefonic de către o persoană care s-a recomandat a fi poliţist şi care le-a solicitat sume de bani întrucât rude apropiate au fost implicate într-un accident rutier grav şi urmează a fi supuse unor intervenţii chirurgicale costisitoare solicitându-le în acest sens anumite sume de bani.

Deoarece părţile vătămate au solicitat interlocutorului mai multe detalii despre cele întâmplate au constat faptul că acesta încearcă să îi înşele.

Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Sfaturi ale Poliţiei pentru a evita această capcană:

Pentru a evita o astfel de înşelăciune verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici poliţia, nici parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier şi nici nu solicită sume de bani pentru acordarea îngrijirilor medicale. De asemenea, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo.

În cazul în care sunteţi sunaţi de astfel de persoane şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă pentru a le da banii şi să sunaţi în acelaşi timp la 112, cerând ajutorul Poliţiei.     

 Pentru a împiedica „documentarea” hoţilor despre familia dumneavoastră, vă recomandăm să fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini.

Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu şi vă creează convingerea că au calitatea invocată. Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița | Foto: arhiva Obiectiv Ialomița

Alte cazuri:

Atenție la escroci! Metoda “accidentul” continuă să facă victime

Atenție la escroci! Metoda “accidentul”

Bătrână din Slobozia înșelată cu 7.400 lei prin metoda “Accidentul”

Atenţie la escroci! Metoda „accidentul”, din ce în ce mai frecventă!

Își continua afacerile oneroase din spatele gratiilor