comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atenție, controale în trafic!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2020 | Infotrafic

Peste 150 de poliţişti ialomițeni vor fi zilnic la datorie în perioada minivacanței prilejuită de Ziua de 1 Iunie, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor. Dacă porniți la drum, țineți cont de  recomandările Poliției Române și respectați indicațiile polițistului rutier aflat în teren.

 

Oprea Nicolae Antonel
Oprea Nicolae Antonel

„Pentru că în perioada următoare preconizăm un flux mai mare de autovehicule, recomandăm conducătorilor auto să circule cu prudență, să respecte limitele legale de viteză, să nu se angajeze în depășiri neregulamentare, scopul tuturor acțiunilor noastre fiind acela de reducere a accidentelor rutiere soldate cu victime omenești”, ne-a declarat vineri, 29 mai, inspector Oprea Nicolae Antonel din cadrul Serviciului Rutier Ialomița.

Pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţiştii de la rutieră, sprijiniți de efective de la ordine publică, vor acţiona pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

 Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuarea riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

 Poliţiştii le recomandă conducătorilor de vehicule să circule cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule, mai ales atunci când partea carosabilă este umedă.

  Înainte de a pleca la drum:

 Verificaţi starea autovehiculului, asiguraţi-vă de buna funcţionare a sistemului de fânare și a instalaţiilor de iluminare-semnalizare!

 Nu uitaţi triunghiurile reflectorizante şi trusa medicală de prim-ajutor!

 Discuţiile intense în timpul șofatului și vorbitul la telefonul mobil, vă pot distrage atenţia! Așadar, concentrați-vă asupra traficului!

 Folosiţi corect luminile pe timp de zi, de noapte sau ploaie abundentă!

 Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

 Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

 Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

 Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

 Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

 Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

 Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare. De asemenea, vă rugăm ca traversarea străzii să fie făcută pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunteți siguri că intenţia dumneavoastră de a traversa a fost observată de către şoferi.

 În cazul în care plecaţi de la domiciliu, evitați să vă anunțați plecarea de acasă și, mai ales, prin postări pe site-urile de socializare.

 Rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze locuinţa. Încuiaţi toate uşile şi geamurile, chiar şi atunci când plecaţi pentru câteva minute.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA