comenzi la domiciliu cliseru.ro

Atelierul de încondeiat ouă la Muzeul Naţional al Agriculturii

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/04/2019 | Evenimente

În perioada 15-19 aprilie 2019, la Muzeul Naţional al Agriculturii este deschis Atelierul de încondeiat ouă, în care copii, elevi şi adulţi de la şcolile gimnaziale şi grădiniţele din Slobozia, Amara, Griviţa, Scânteia, Slobozia Nouă, Bucu, Liceul de Arte „Ionel Perlea”, Liceul Pedagogic „Matei Basarab” şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Slobozia învaţă tehnica încondeierii tradiţionale a ouălor, cu ceară naturală.

În acelaşi timp, la Muzeul Naţional al Agriculturii, şi-au anunţat participarea la atelierul de încondeiat ouă, dar şi la alte activităţi, Parohia Săveni, Biserica adventistă din Slobozia, Centrul de zi Slobozia, Palatul Copiilor Slobozia şi Penitenciarul Slobozia. De asemenea, la sediul muzeului, se desfăşoară şi atelierele permanente: personalizat căni, împletit fire textile, olărit, pictură pe linguri de lemn.

Arta încondeierii tradiţionale a ouălor a fost învăţată, de la specialiştii muzeului, la ei acasă, de către elevii Şcolii Gimnaziale „Areta Teodorescu” din Griviţa.

Muzeul Naţional al Agriculturii