Asociația Tinerilor din Ialomița – lansare proiect AGORA

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Asociația Tinerilor din IalomitaAsociația Tinerilor din Ialomița a organizat joi, 19.09.2013, la Sala Amfiteatru a Centrului Cultural UNESCO ‘Ionel Perlea’ din Slobozia, conferința de lansare în plan local a proiectului internațional ’AGORA – Bringing Quality and Innovation to Youth Participation in Decision Making at Local Level’.

Scopul conferinței a fost acela de a prezenta proiectul internațional menționat și de a reuni actorii care stau la baza intensificării implicării tinerilor din județ la viața socială și în procesul de luare a deciziilor cu privire la segmentul din care fac parte. Prin actori ne referim la instituțiile competente, tineri neafiliați, precum și la reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor și ai organizațiilor non-guvernamentale din Slobozia.

Asociația Tinerilor din Ialomița - conferinta 2Evenimentul a fost un bun prilej pentru ca tinerii prezenți, alături de reprezentanții Primăriei Amara (dl Primar Victor MORARU) și ai Primăriei Slobozia (dna Consilier Cătălina MIHAI) să dezbată asupra unor subiecte precum barierele de comunicare dintre tineri și autoritățile locale, modul în care tinerii pot avea o implicare constantă și pot colabora eficient și pe termen lung cu instituțiile competente.

Un alt punct de discuție a fost constituit de ‚Propunerile Consolidate ale Grupului Consultativ pentru Dezvoltarea Politicilor de Tineret la Nivel Județean’, document care a fost elaborat în cadrul proiectului omonim, desfășurat de către Asociația Tinerilor din Ialomița în luna decembrie 2012 și pe care îl puteți regăsi aici.

Conferința face parte din seria de activități care se desfășoară în cadrul proiectului internațional ’AGORA – Bringing Quality and Innovation to Youth Participation in Decision Making at Local Level’, inițiat de organizația ECOS, din Portugalia și finanțat de Comisia Europeană prin programul Tineret în Acțiune. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt organizații din Estonia, Letonia, Malta, Polonia, Portugalia, Romania si Turcia.

Asociatia Tinerilor din Ialomita
Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene. Această publicație [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informației pe care o conține.