comenzi la domiciliu cliseru.ro

Asistenții de la Ambulanța din Urziceni nu vor să fie mutați la Slobozia, la dispeceratul integrat

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/06/2012 | Locale Ialomita

Angajații Serviciului de Ambulanță Județean Ialomița, din substația Urziceni, protestează față de o măsură ce va fi luată în curând, aceea de detașare a mai multor asistenți din sectorul operativ la stația centrală de la Slobozia.

Aceștia solicită sprijin tuturor factorilor de decizie pentru ca hotărârea să nu fie pusă în practică, afirmând că situația lor este una disperată, fără precedent și, în același timp, le încalcă drepturile dobândite prin lege.
„Am fost anunțați că va fi detașat o treime din personalul operativ în cadrul stației centrale, pe o perioadă nedeterminată, datorită dării în folosință a dispeceratului integrat. Această detașare va avea repercusiuni dintre cele mai grave: întârzierea la solicitări din cauza diminuării personalului din substația Urziceni, și așa având un teritoriu aproximativ egal cu cel al stației centrale, dar cu un personal net inferior, transferul interspitalicesc va fi practic imposibil din cauza reducerii resurselor, anularea dreptului la concediul legal de odihnă programat încă de anul trecut. Menționăm că de foarte mulți ani concediul de odihnă nu a fost dat integral din lipsă de personal, deși legea nu permite lucrul acesta și rugăm a se verifica pontajele. De asemenea, o problemă va fi în ceea ce privește deplasarea personalului la 70 km distanță fără a avea mijloace de transport la ora potrivită, o parte din personal deja făcând naveta din orașul Fierbinți de la aproximativ 35 km unde substația de ambulanță a fost desființată cu ani în urmă. Printr-o astfel de măsură se va crea un precedent grav privind încălcarea drepturilor dobândite legal. De asemenea, se va crea un conflict între asistenți și ambulanțieri datorită faptului că prin detașarea aberantă a asistenților din substația Urziceni în dispeceratul integrat din Slobozia, acestora le va fi diminuat sau anulat dreptul la concediu, în schimb ambulanțierii vor beneficia de concediu legal de odihnă”, se menționează în protestul lor postat pe site-ul de socializare Facebook, ca un strigăt de disperare.
Potrivit acestora, la momentul actual, substația Urziceni dispune de 15 asistenți medicali, 1 medic cu program de 7 ore, 1 operator registrator de urgență, 3 ambulanțe tip B, iar stația centrală dipune de 27 asistenți medicali, 6 medici, 6 ambulanțe tip B și 2 ambulanțe tip C, 7 operatori registratori de de urgență.
Reprezentanții asistenților de la Substația Urziceni susțin de asemenea că deși au propus alte soluții, în opinia lor viabile, au fost refuzați din start.

„Vă solicitam sprijinul în demersurile noastre pentru a opri abuzurile asupra angajaților din substația Urziceni”, își încheie aceștia protestul.