livrari la domiciliu

Asistent medical generalist din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, confirmat cu COVID 19

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență din Slobozia au confirmat astăzi, 18 aprilie, faptul că un asistent medical generalist a fost depistat cu COVID 19, în urma testării efectuate pe 40 de cadre medicale care acordă îngrijire directă pacienților critici confirmați cu COVID 19, din cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

„În urma testării personalului medico-sanitar, care acordă îngrijire directă pacienților critici confirmați cu COVID 19, din cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, vă precizăm faptul că din cele 40 de cadre testate, un singur cadru medical are rezultat pozitiv. Precizăm că persoana este asistent medical generalist și la această dată este asimptomatică. (…) Din același motiv, și în semn de solidaritate cu celelalte spitale din județul nostru, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a donat spitalelor din Fetești și Țăndărei echipamente medicale de protecție (măști, viziere, combinezoane) pentru a trece cu bine de această perioadă. Vă dorim la toți sănătate multă și sărbători cu liniște sufletească!”, au transmis reprezentanții unității spitalicești.

La nivel național, numărul cadrelor medicale infectate cu noul coronavirus este de 1.031, conform raportărilor primite de INSP din teritoriu, cele mai multe înregistrându-se în Suceava și București.