comenzi la domiciliu cliseru.ro

Articole pirotehnice confiscate de polițiști – Urziceni, Fetești, Gârbovi

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
17/12/2017 | Lege si Ordine

Poliţiştii ialomiţeni desfăşoară activităţi pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, în cadrul acţiunii ,,Foc de Artificii”.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Gârbovi în timp ce comercializa în cadrul unei unități economice articole pirotehnice, din categoria F1.

Având în vedere faptul că bărbatul nu deținea autorizație pentru a efectua operațiuni cu articole pirotehnice, articolele au fost ridicate în vederea confiscării, fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

* * *

Efective din cadrul Poliției Municipiului Urziceni au efectuat două percheziții domiciliare în baza a două mandate de percheziţie, emise de Judecătoria Urziceni, iar pe parcursul derulării activităților au depistat la locuința uneia dintre persoanele bănuite, un tânăr de 18 ani, articole pirotehnice deţinute fără drept, articole ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii continuă verificările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

* * *

Polițiștii Municipiului Fetești au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, după ce trei minori cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani, care au fost depistați în timp ce foloseau materiale pirotehnice din clasa a II-a.

Articolele pirotehnice deţinute fără drept au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto arhivă