comenzi la domiciliu cliseru.ro

Arta din deşeuri, premiată în Ialomiţa!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/06/2012 | Locale Ialomita

arta din deseuri ialomitaPentru a stimula interesul tinerilor din Ialomița pentru artă și pentru mediul înconjurător, Asociația Tinerilor din Ialomița, în parteneriat cu Consiliul Județean Ialomița, a organizat un concurs cu premii intitulat EcoArt – ”Ai grijă de mediu”. 16 echipe s-au întrecut, iar nouă au fost câștigătoare. Astfel, locul I le-a revenit lui Florin Gavrilă și George Lungu care au realizat o chitară eco din plastic, cartoane, cutii de suc. Pe locul al doilea s-au clasat Cristina Alexandru și Alexandra Antohe care au realizat o căsuță, iar medalia de bronz a primit-o Mihai Nan din Fetești, cu un om din plastic. Totodată, au fost acordate șase mențiuni.
”Data de 5 iunie este specială, fiind Ziua Mondială a Mediului, de aceea acest concurs a avut ca scop dezvoltarea creativității. Lucrările au fost realizate fie individual, fie în echipă și au putut fi înscrise în concurs până pe data de 3 iunie. Premiile oferite sunt : Locul I – 500 de lei, Locul al doilea – 400 de lei, Locul al treilea – 300 de lei, iar mențiunile au însumat câte 150 de lei fiecare ”, a spus Mădălina Iosif, reprezentantul Asociației Tinerilor din Ialomița.
Diplomele le-au fost înmânate elevilor în cadrul unei festivități de premiere ce a avut loc la Centrul Cultural ”Ionel Perlea” Slobozia, iar câștigătorii și-au prezentat operele, explicând de ce anume au ales materialele respective și ce au vrut să sugereze.
Pentru mulți poate părea nonconformism încadrarea creațiilor acestor tineri în cadrul operelor artistice, însă conceptul de artă din gunoaie nu este nou, scopul fiind acela de a atrage atenția asupra multiplelor utilizări pe care le pot avea deșeurile, dar și asupra faptului că producem mult prea multe resturi, iar reciclarea nu este împământenită suficient pentru a proteja resursele naturale.
Ilie Cioacă, reprezentantul CJI, le-a amintit tinerilor prezenți că astfel de concursuri sunt în atenția autorităților județene care vor să sprijine creativitatea elevilor cu inițiativă.
”Noi avem credința că voi puteți face o schimbare, deoarece aveți o imaginație extraordinară, iar viitorul vă aparține!”, a declarat Ilie Cioacă.
De asemenea, Mădălina Iosif a specificat că acțiunile ATI vor continua și în alte direcții pentru a-i ajuta pe tinerii ialomițeni să capete cunoștințe cât mai utile și mai variate.