comenzi la domiciliu cliseru.ro

Arme și tigări de contrabandă descoperite la Valea Ciorii (Ialomița), mun. Medgidia și mun. Constanța

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
08/05/2012 | Lege si Ordine
Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat mai multe descinderi in diferite locatii din judetele Constanta si Ialomita, efectuand perchezitii domiciliare in cadrul unei actiuni complexe pe linia combaterii contrabandei cu tigari, fiind retinute in vederea confiscarii bunuri in valoare totala de 3.060.896 lei si 101.385 euro.
In urma perchezitiilor a mai fost descoperit un impresionant arsenal militar format din arme de foc cu glont, munitie, arme albe si dispozitive de vedere pe timp de noapte, bruiaj si anti interceptare.

In data de 04.05.2012, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, sub coordonarea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, cu suportul tehnic, informativ si de supraveghere al D.G.I.P.I. – S.I.P.I. Constanta, cu participarea lucratorilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Constanta si a reprezentantilor D.R.A.O.V. Constanta si ai Garzii Financiare Constanta, au descins in mai multe locatii de pe raza judetului Constanta si Ialomita, in cadrul unei actiuni complexe de combatere a contrabandei cu tigari.

Au fost efectuate un numar de 18 perchezitii, in vederea descoperirii unor locatii despre care exista banuiala ca erau depozitate tigari de contrabanda spre a fi valorificate in mod ilegal, ocazie cu care au fost retinute in vederea confiscarii un numar de 292.965 pachete de tigari (5.859.300 tigarete).

Tigarile de diferite marci (Kent, Viceroy, Ashima, Capital, President, Winston si Vigor) au fost descoperite in mai multe depozite clandestine de pe raza localitatilor Valea Ciorii (jud. Ialomita), mun. Medgidia si mun. Constanta, provenite din contrabanda.

In urma perchezitiilor a mai fost descoperit un arsenal de arme si munitii, constand in 4 arme de foc cu glont, echipate cu dispozitive de ochire si vedere pe timp de noapte, o arma cu aer comprimat, o arbaleta profesionala cu sageti, un binoclu militar cu infrarosu, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte tip OVN, dispozitive de bruiaj si antiinterceptare, un baston telescopic metalic, sabii, cutite, topoare, macete si peste 1.200 de cartuse cu glont calibru: 5,5 mm, 7,62 mm, 9 mm si 16 mm.

In locul in care a fost descoperita cea mai mare parte a armelor si munitiei a fost identificata o cladire folosita pe post de poligon, in care se pastrau urmele a peste 200 de cartuse trase, dovada fiind tuburile gasite pe o raza de 30 de metri.

Politistii de frontiera au mai ridicat in vederea confiscarii patru autoturisme (un Audi Q7, 2 Skoda Octavia, un Renault Megane), o autoutilitara, 34 de telefoane mobile, precum si sume de bani constand in 60.896 lei si 3.385 euro.

In prezent sunt cercetate 15 persoane suspecte de implicare in activitati de contrabanda cu tigari, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, din care pe numele a 8 dintre ele a fost dispusa masura de retinere si a prezentarii acestora la Judecatoria Constanta cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Valoarea prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor, taxelor vamale si neplata T.V.A.-ului pentru bunurile retinute in vederea confiscarii este de aproximativ 3.060.896 lei si 101.385 euro.

Bunurile, valorile si inscrisurile gasite la perchezitii au fost ridicate de politistii de frontiera, transportate la sediul Garzii de Coasta, in vederea confiscarii si continuarii cercetarilor.

Poliția de frontieră