Ziarul Obiectiv Ialomita > Locale Ialomita > Aproape 400.000 lei alocați Spitalului orășenesc Țăndărei pentru dotarea cu echipamente medicale https://wp.me/p49Kdo-9jw

Aproape 400.000 lei alocați Spitalului orășenesc Țăndărei pentru dotarea cu echipamente medicale

În cadrul unei ședințe „de îndată” a Consiliului local Țăndărei, desfășurată joi, 30 martie, Spitalului orășenesc i-a fost alocată suma de 387.000 lei pentru dotarea cu echipamente medicale și alte categorii de echipamente și dotări independente.

De exemplu, se are în vedere achiziționarea unui defibrilator, unui video-laringoscop, unui electrocauter chirurgical, unui generator sutură, unei lampe de operație cu două corpuri, echipamente de care spitalul nu dispune în prezent, dar și a cinci tărgi pentru pacienți.

Pe lângă dotarea cu echipamente, în cadrul consiliului de administrație al Spitalului din Țăndărei a fost aprobată și extinderea secției de psihiatrie.

Ținând cont că secția de psihiatrie din cadrul Spitalului orășenesc Țăndărei este singura din județ, s-a hotărât extinderea ei în vederea asigurării numărului de paturi. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 840.000 lei fără TVA, bani prinși în bugetul din acest an.

Tot în cadrul unei ședințe de consiliu, a fost aprobat și bugetul de venituri și cheltuieli al activităților autofinanțate ale Spitalului, fiind atât la partea de venituri cât și la cheltuieli în sumă de 10.315.000 lei.