Aproape 400.000 lei alocați Spitalului orășenesc Țăndărei pentru dotarea cu echipamente medicale

În cadrul unei ședințe „de îndată” a Consiliului local Țăndărei, desfășurată joi, 30 martie, Spitalului orășenesc i-a fost alocată suma de 387.000 lei pentru dotarea cu echipamente medicale și alte categorii de echipamente și dotări independente.

De exemplu, se are în vedere achiziționarea unui defibrilator, unui video-laringoscop, unui electrocauter chirurgical, unui generator sutură, unei lampe de operație cu două corpuri, echipamente de care spitalul nu dispune în prezent, dar și a cinci tărgi pentru pacienți.

Pe lângă dotarea cu echipamente, în cadrul consiliului de administrație al Spitalului din Țăndărei a fost aprobată și extinderea secției de psihiatrie.

Ținând cont că secția de psihiatrie din cadrul Spitalului orășenesc Țăndărei este singura din județ, s-a hotărât extinderea ei în vederea asigurării numărului de paturi. Valoarea estimată a acestor lucrări este de 840.000 lei fără TVA, bani prinși în bugetul din acest an.

Tot în cadrul unei ședințe de consiliu, a fost aprobat și bugetul de venituri și cheltuieli al activităților autofinanțate ale Spitalului, fiind atât la partea de venituri cât și la cheltuieli în sumă de 10.315.000 lei.

Mai multe articole de la obiectiv.net: