comenzi la domiciliu cliseru.ro

Aproape 33 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/12/2018 | Lege si Ordine

ATENȚIE LA MATERIALELE PIROTEHNICE! Poliţiştii ialomiţeni desfăşoară activităţi pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice, în cadrul acţiunii ,,Foc de Artificii”. Aproape 33 de kg de articole pirotehnice au fost confiscate de polițiști.

 Ieri, 06 decembrie a.c., pe comunei Coșereni, a fost organizată o acţiune pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

 În cadrul activităţilor derulate, în urma unui mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Urziceni, poliţiştii au depistat, la locuinţa unui bărbat de 37 de ani, din comuna Coșereni, 348 articole pirotehnice deţinute fără drept în vederea comercializării, articole ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 Poliţiştii continuă verificările în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

POLIŢIȘTII VĂ RECOMANDĂ:

 În această perioadă, recomandăm părinţilor să supravegheze copiii cu atenţie deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

 Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile şi periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesită control şi supraveghere, dar şi responsabilitate sporită în ceea ce ţine de respectarea condiţiilor esenţiale de securitate.

 Înainte de a folosi produsele pirotehnice, studiaţi atent instrucţiunile şi măsurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

 Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vătămări corporale ce ar putea să umbrească frumuseţea sărbătorilor de iarnă.

 Poliţia Română reaminteşte că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA