comenzi la domiciliu cliseru.ro

Aproape 205.000 de lei confiscați de la o societate comercială din Fetești. Lemn de foc și cherestea vândute fără avize

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
12/11/2020 | Lege si Ordine

204.774,32 de lei confiscați de către polițiștii ialomițeni, în urma unor verificări privind prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier.

La data de 10 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului de Investigare a Criminalității Economice Fetești, împreună cu lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Fetești au efectuat verificări pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale in domeniul forestier, în municipiul Fetești.

Cu ocazia verificărilor efectuate în cadrul unei societăți din municipiul Fetești, s-a constat că operatorul a comercializat cantitatea de 241,71 mc lemn foc specia fag și 227,78 cherestea fără a emite avize de însoțire secundare prevăzute de normele privind transportul, comercializarea și depozitarea materialului lemnos.

Operatorul economic a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010 și s-a dispus confiscarea valorică a sumei de 204.774,32 de lei, reprezentând contravaloarea cantității de 241,71 mc lemn foc specia fag și 227,78 mc cherestea comercializată fără îndeplinirea condițiilor legale.

De asemenea s-a constat că operatorul economic a comercializat materiale de construcții în valoare de 270 de lei, fără elibera bon fiscal tuturor clienților. Operatorul economic a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 28/1999 și s-a dispus confiscarea sumei de 270 de lei, reprezentând contravaloarea materialelor de construcție comercializate fără îndeplinirea condițiilor legale.

 IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA. Foto arhivă