APIA: 10 iulie – termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judeţean Ialomita  informează fermierii, precum si pe toţi cei interesaţi, că termenul limită pentru depunerea cererilor unice de plată este data de 10 iulie 2015, inclusiv.

După data de 10 iulie, cererea unică de plată nu mai este admisă la calcul.

Reamintim că, în condiţiile prevederilor art. 13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014, cererile unice de plată au putut fi depuse si după data de 15 iunie, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1 % pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 iunie, în acest an.

Menţionăm că, până la acest moment, la nivelul judeţului Ialomita, au fost depuse, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată, un număr de 10.015 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 360.325 hectare. De asemenea, fiind cerere unică ce cuprinde atât sectorul vegetal cât si cel zootehnic, la numărul de cereri menţionat anterior se adaugă si un număr de 727 cereri ce nu cuprind plaţi pe suprafaţă, ci numai animale.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).