comenzi la domiciliu cliseru.ro

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/12/2015 | Infotrafic

Atenţie, șoferi! Pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, anvelopele de iarnă sunt obligatorii!

Având în vedere că pe mai multe sectoare ale unor drumuri naţionale se semnalează polei, poliţia rutieră le recomandă conducătorilor auto să circule prudent, să reducă viteza de deplasare în zonele cu carosabil alunecos, precum şi în apropierea trecerilor pentru pietoni.

De asemenea,  în condiţiile unui carosabil umed ori acoperit cu zăpadă, polei, gheaţă sau mâzgă să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor concrete de drum.

Totodată, este necesar să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculele dinainte, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, să nu frâneze sau să vireze brusc şi să utilizeze, cu precădere, frâna de motor.

Folosiţi luminile de întâlnire permanent pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.

De asemenea, verificaţi nivelul uleiului, combustibilul, antigelul şi lichidul de parbriz.

Nu opriţi sau staţionaţi pe partea carosabilă !

Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce şofaţi; acest lucru vă poate distrage atenţia.

Nu conduceţi  sub influenţa alcoolului sau dacă vă simţiţi obosiţi!

Nu uitaţi! Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.

Drum bun!