comenzi la domiciliu cliseru.ro

ANI: Incompatibilitate și conflict de interese administrativ la Maia și Coșereni

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
23/11/2015 | Lege si Ordine

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum și indicii privind posibila săvârșire a infracțiunilor de conflict de interese, fals în declarații sau infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție în cazul a 25 aleși locali (un președinte de consiliu județean, opt primari, nouă viceprimari, un consilier județean, cinci consilieri locali și un fost consilier local).

Printre aceștia se află și viceprimarul comunei Maia și un fost consilier local al comunei Coșereni.

Potrivit ANI, Niculae Sorin, viceprimarul comunei Maia, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 septembrie 2012 – 29 septembrie 2014, întrucât acesta a deținut simultan funcția de viceprimar al comunei Maia și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii cu clasele I-VIII ,,Barbu Catargiu” – Maia, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, Crîngașu Gheorghe, fost consilier local în C.L. Coșereni, este acuzat de conflict de interese administrativ. În calitate de consilier local, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local al comunei Coșereni prin care s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al C.L. Coșereni pe anul 2012, rectificarea fiind necesară pentru acordarea sumei de 10.000 lei pentru colectarea, tratarea și distrugerea deșeurilor de către S.C. ECO EURO CAB S.R.L., Crîngașu Gheorghe fiind administrator al societății, încălcând astfel prevederile art. 70 din Legea 161/2003, ale art. 46 alin. 1) din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală și ale art. 75 şi 77 alin. 1) din Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali.