„Angajat pentru o zi”, proiect al Consiliului Județean al Elevilor Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița

Lipsa informării, dar şi a contactelor directe cu piaţa muncii, reprezintă, cu precădere, una dintre problemele reale cu care se confruntă tinerii din mediul preuniversitar, problemă ce conduce la dificultăţi în formularea planului viitorului profesional.

Astfel, Consiliul Judeţean al Elevilor Ialomiţa, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean, urmăreşte să ofere liceenilor din judeţ oportunitatea de a petrece o zi în compania unui angajat din domeniul în care aceștia ar dori să activeze, prin implementarea proiectului ,,Angajat pentru o zi”, în cadrul programului ,,Să ştii mai multe, să fii mai bun!”(6-10 aprilie 2015).

angajat pentru o ziProiectul porneşte de la nevoia de a decide informat asupra traseului profesional, identificată în rândul elevilor din învăţământul liceal.

„Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine? Unde îmi va face plăcere să lucrez?“ Prin participarea în cadrul acestui proiect, elevii vor putea găsi, mai uşor, un răspuns la aceste întrebări, beneficiind de un stagiu de job-shadowing, în următoarele domenii de carieră:

Arhitectură/Design, Beauty/Fashion, Cultură/Artă, Educaţie/Cercetare şi dezvoltare, Asistenţă socială, Instituţii publice, Juridic, Jurnalism/Media, Sănătate, Comunicare/Marketing, Telecomunicaţii, Auto.
Desfăşurarea proiectului „Angajat pentru o zi” se realizează prin implicarea activă a instituţiilor publice (Instituţia Prefectului Ialomiţa, Consiliul Judeţean Ialomiţa, Primăria Slobozia), a companiilor locale, a ONG-urilor sau fundaţiilor, ca parteneri.

Înscrierea elevilor se face în perioada 30 martie- 4 aprilie 2015, prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe pagina de facebook a Consiliului Județean al Elevilor Ialomița și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Pentru informaţii suplimentare: Preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor Ialomiţa: Valentin- Constantin Stan – 0732505353, Redactori ai Biroului de presă: Gabriela Francesca Constantin -0733610411, Cristina Bandrabur – 0729468897, E – mail: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]