comenzi la domiciliu cliseru.ro

Angajat al Penitenciarului Slobozia, reținut după ce a primit mită

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/05/2013 | Lege si Ordine

Un funcţionar public cu statut special, angajat al Penitenciarului Slobozia, a fost prins în flagrant, vineri, 10 mai, în timp ce primea drept mită suma de 500 lei de la un investigator sub acoperire, în vederea introducerii de obiecte interzise în spaţiul de deţinere.

Activitatea a fost derulată de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa în colaborare cu structuri de specialitate din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa.

În urma acţiunii, faţă de funcţionarul public cu statut special M. C., angajat al Penitenciarului Slobozia, s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore.

Faţă de situaţia prezentată, în funcţie de soluţia adoptată de organele judiciare, Administraţia Naţională a Penitenciarelor va dispune măsuri conform prevederilor art. 58 din Legea 293/2004 republicată privind Statutul funcţionarilor publici cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Totodată, va fi sesizată Comisia de disciplină constituită la nivelul Penitenciarului Slobozia.