comenzi la domiciliu cliseru.ro

Analiză a PSD Ialomița cu privire la alegerile europarlamentare. Victor Moraru, subiect în Comitetul Executiv.

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/06/2019 | Politica

Conducerea Partidului Social Democrat, filiala Ialomița, a susținut joi, 6 iunie, o conferință de presă, în cadrul căreia au fost analizate rezultatele la alegerile europarlamentare, discutându-se totodată despre recentele declarații ale președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, referitoare la presiunile la care este supus din partea „sistemul mafiot”, a unor colegi din PSD, dar și din partea unei părți a presei, ca să o demită pe Mariana Iancu de la conducerea Spitalului Județean.

Conferinta Presa Psd Ialomita
Conferinta Presa Psd Ialomita
Marian Pavel
Marian Pavel

„Am decis să aștept și se pare că am făcut bine, ca apele să se mai liniștească într-un fel sau altul, ca fiecare dintre noi să ne facem propria analiză, să vedem ce s-a întâmplat. Nu sunt rezultate care să ne mulțumească. (…) Dar, comparativ cu 2014, am luat un număr de o mie și ceva de voturi în plus, numai că prezența la vot a fost una care a schimbat datele problemei, major zic eu. Dincolo de prezența la vot sunt listele suplimentare. Sunt 12.000 de oameni pe listele suplimentare, lucru care nu se va mai repeta la locale și parlamentare. Dacă am face o analiză pe fiecare localitate comparativ cu 2014, vom vedea că inclusiv la Slobozia am luat mai multe voturi. Ce s-a întâmplat? A fost un val pe care fiecare dintre noi l-am resimțit, fiecare dintre județele din țară, într-o proporție mai mică sau mai mare. Noi am reușit să rămânem prima forță politică în Ialomița, deși ecartul dintre noi și PNL nu mai este același. Suntem în momentul de față la 5 procente în față. Vom analiza, ne vom canaliza pe următoarele trei alegeri pe care le avem  și cu siguranță le vom câștiga pe toate în județul Ialomița”, a transmis președintele PSD Ialomița, Marian Pavel.

Liderul social-democraților ialomițeni a admis că, din cauza unei comunicări deficitare, rezultatele pe care le-a avut guvernarea PSD nu au fost bine înțelese, iar „ura asupra unui om s-a transferat și pe partid”.

Totodată, PSD Ialomița va lua în discuție astăzi, în cadrul Comitetului Executiv, declarațiile președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru, potrivit cărora asupra dumnealui s-au făcut presiuni din partea unor colegi din PSD, a unei părți a presei și a „sistemului mafiot” pentru ca să o demită pe Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia.

„Din punctul meu de vedere și al colegilor mei, președintele Consiliului Județean a greșit. În momentul în care a asociat PSD, o parte a presei, și cu sistemul mafiot, va trebui să explice lucrul acesta. Și în partid și bănuiesc că și dumneavoastră. În partid va avea șansa să explice astăzi la ora 16.00 când vom avea Comitetul Executiv”, a spus Marian Pavel.

Președintele PSD Ialomița susține că nu a discutat până acum cu Victor Moraru despre acest aspect, însă a susținut că „fair-play” ar fi fost ca Victor Moraru să discute aceste probleme în partid înainte de a ieși public cu cele declarații.

„Nu eu decid ce se va întâmpla, ci CEX-ul, știți foarte bine. Am avut mereu mesaje de unitate. (…) Victor Moraru este președintele Consiliului Județean, susținut de PSD și are toată susținerea mea și a CEX-ului. Dar chestiuni de genul ăsta trebuie să se facă în interiorul partidului. Nu eu sunt cel care ia decizii, ci CEX-ul (…)”, a mai spus Marian Pavel.

UPDATE: După ședința CEX, Victor Moraru a primit un avertisment, însă deputatul PSD Ialomița, Andrei Pop, a anunțat că s-a retras din toate funcțiile politice deținute în cadrul organizației, decizia luată fiind, potrivit acestuia, ca „o asumare a rezultatului dezastruos” de la alegerile europarlamentare.