comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ample acţiuni desfăşurate de poliţiştii ialomiţeni pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/08/2012 | Lege si Ordine

Peste 70  de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea fraudelor şi intervenţie rapidă au acţionat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la mai multe acţiuni organizate pe raza judeţului, în zonele urbane şi rurale identificate ca locuri cu potenţial criminogen (baruri, discoteci, cluburi), aplicând cu fermitate sancţiuni persoanelor depistate în ilegalitate.

Pe perioada desfăşurării acţiunilor au fost constatate 6 infracţiuni şi aplicate 54 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare 9.200 lei.

De asemenea, au fost legitimate 231 de persoane, 5 dintre acestea care nu şi-au putut justifica prezenţa în diferite zone au fost conduse la sediul Poliţiei, unde au fost fotografiate, amprentate şi introduse în bazele de date ale Poliţiei Române.

Poliţia va continua aceste acţiuni şi în perioada următoare în vederea prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi asigurării climatului de siguranţă civică.

Exemplificări: La ora 23.30, pe Strada 1918 din municipiul Urziceni a fost oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Bărbuleşti. Fiind efectuate verificări, s-a stabilit că autoturismul în cauză este neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare, iar asupra a doi minori, ambii în vârstă de 15 ani, domiciliaţi tot în comuna Bărbuleşti, pasageri, au fost găsite două cuţite.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a uni autovehicul neînmatriculat sau cu număr fals de înmatriculare. De asemenea, cei doi minori sunt cercetaţi pentru port fără drept în locurile şi împrejurările în care s-ar putea primejdui viaţa ori integritatea corporală a persoanelor ori s-ar putea tulbura ordinea şi liniştea publică a cuţitului.

La ora 03.30, echipajul ce acţiona într-un filtru rutier instituit pe Str. Mărăşeşti din oraşul Amara a oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judeţul Ialomiţa, condus de un tânăr de 23 de ani, din localitate. Procedând la testarea conducătorului auto cu aparatul Drager a rezultat o valoare de  0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Acţiunile desfăşurate au avut ca obiectiv asigurarea respectării legii, întărirea prezenţei echipelor de patrulare în zonele de interes operativ pentru prevenirea activităţilor infracţionale şi aplicarea cu fermitate a prevederilor legale faţă de persoanele ce le încalcă.

O atenţie deosebită s-a acordat, totodată, şi caracterului preventiv al acţiunilor poliţieneşti, menite să conducă la creşterea gradului de încredere a populaţiei în capacitatea poliţiştilor de a asigura şi menţine o stare de ordine publică şi de a descuraja persoanele certate cu legea de a mai comite fapte antisociale.