comenzi la domiciliu cliseru.ro

Amețeală administrativă cu terenurile pentru extinderea cimitirului Bora

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
28/09/2017 | Locale Ialomita

În luna iulie a acestui an, administrația locală din Slobozia punea pe masa consilierilor locali trei proiecte de hotărâre care vizau achiziția mai multor suprafețe de teren în vederea extinderii cimitirului uman de la Bora.

În acea ședință, două dintre proiecte au fost aprobate, iar unul respins – ce viza de fapt un schimb de terenuri între primăria Slobozia și o societate comercială.

După doar două luni, municipalitatea revine în ședință cu două proiecte. Una dintre hotărârile adoptate în luna iulie acum este propusă spre revocare, iar o alta care fusese respinsă acum revine pe ordinea de zi.

Așadar, Primăria nu mai cumpără de la o anumită persoană două suprafețe de teren din vecinătatea cimitirului – de 4.000 m.p și 1.700 m.p., asta după ce a descoperit (cam târziu!!) că terenul în suprafață de 1.700 m.p. care figura în intravilanul localității, era de fapt în extravilan, fiind trecut în mod eronat în cartea funciară. În plus, s-a aflat că terenurile din extravilanul municipiului, din jurul cimitirului uman, nu pot fi tranzacționate fără avizul Ministerului Apărării Naționale, ele aflându-se la mai puțin de 2.400 de metri de un obiectiv militar…

În final, un alt motiv pentru care se solicită revocarea hotărârii, este și acela că la finele lunii august proprietarul terenurilor a notificat primăria că nu este de acord cu prețul reieșit în urma evaluărilor (55.470 euro).

Cel de-al doilea proiect care va fi luat în discuție în ședința de consiliu vizează schimbul de terenuri dintre o societate comercială și primărie. Dacă în luna iulie proiectul a avut doar un vot pentru, în rest multe abțineri și voturi împotrivă, acum schimbul de terenuri pare mai viabil ca oricând. Pentru două terenuri din zona fostei ferme și un drum de acces din cimitir, primăria oferă la schimb trei terenuri în oraș, iar acum societatea trebuie să plătească și o sultă în valoare de 7.191 lei către primărie, ca diferență între valorile terenurilor care fac obiectul schimbului.

Data trecută, societatea cerea primăriei să plătească o diferență de 3.400 de euro….

Vom vedea ce decizie vor lua consilierii locali și dacă au luat în calcul toate variantele, pentru a nu se trezi peste vreo lună sau două că trebuie să modifice cine mai știe ce…