comenzi la domiciliu cliseru.ro

Amenzi usturătoare pentru producătorii din piețe și oboare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
18/09/2011 | Lege si Ordine
Actualizat: 1 octombrie 2011
Gârbovi, Urziceni, Grindu, Maia, Coșereni, Fetești Gară, Mihail Kogălniceanu (Chirana), Slobozia (Cuza Vodă și zona MB), Țăndărei sunt doar câteva dintre localitățile unde în numai câteva zile au fost aplicate amenzi în valoare totală de 100.000 lei. Cei vizați au fost producătorii particulari și agenții economici din piețe și oboare. Reprezentanții colectivului de control numit prin Ordinul Prefectului au constatat că în piețele din mediul rural nu se asigură apă curentă, starea de igienă a grupurilor sanitare este necorespunzătoare, nu există cântare omologate, ca de altfel nici informații referitoare la preț sau calitatea produselor.
La Fetești, de exemplu, igiena necorespunzătoare din Piaţa agroalimentară Bănăţeni a determinat producătorii să expună produsele până aproape de carosabil.
În plus, la Coșereni, din cei aproximativ 40 producători particulari ce desfășurau activitate de comerț în baza certificatului de producător emis de primărie, niciunul nu deținea cântare adecvate și nici buletine de verificare metrologică, iar administratorul pieței a avut și un comportament agresiv față de organele de control, incitând spiritele.
Nu numai aceștia sunt considerați vinovați, ci și autorităţile administraţiei publice locale care nu au asigurat normele sanitar-veterinare şi de igienă în pieţe, în funcție de gradul de vinovăție acestea urmând a fi avertizate sau sancționate.