comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ambasadorul Republicii Macedonia, interesat de mediul de afaceri din Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/05/2013 | Locale Ialomita

Prefectul judeţului Ialomiţa, Constantin Atanasiu, a primit marţi, 28 mai, ora 15.30, la sediul Instituţiei Prefectului, vizita Excelenţei Sale Dr. Pandre Lazarevski, Ambasadorul Republicii Macedonia la Bucureşti, această întâlnire reprezintând o primă etapă, cea de stabilire a contactelor, în cadrul procesului de cooperare economică bilaterală.

Excelenţa Sa a subliniat disponibilitatea pe care mediul de afaceri macedonean o are pentru asocierea cu partenerii români, precum şi unele facilităţi pe care statul macedonean le oferă investitorilor străini: în zonele industriale investitorii sunt scutiţi de la plata impozitelor, TVA de 18%, impozitul pe venit de 10%, curs valutar fix şi disciplină fiscală.

Ambasador Macedonia vizita prefecturaDeşi nu este încă stat membru al Uniunii Europene, în anul 2006, Macedonia a semnat Acordul de modernizare şi lărgire simultană CEFTA (Acordul Central European de Comerţ Liber), ceea ce contribuie la atragerea investiţiilor directe, extinderea comerţului intra-regional şi cu U.E, a mai spus Excelenţa Sa.

Totodată, reprezentanţii administraţiei publice locale au făcut o prezentare a judeţului, atât din punct de vederea cultural, cât şi economic, exprimându-şi disponibilitatea de a facilita întâlniri ale oamenilor de afaceri români şi macedoneni.

Preşedintele C.C.I.A. Ialomiţa a pregătit mape de prezentare a mediului economic ialomiţean şi s-a angajat să publice, pe site-ul oficial al instituţiei, informaţii despre mediul de afaceri macedonean.

La rândul său, diplomatul macedonean va transmite Camerei de Comerţ din Macedonia date cu privire la domeniile de investiţii româneşti.

La întâlnire au mai participat subprefectul judeţului Ialomiţa, Constantin Marin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ştefan Muşoiu, primarul municipiului Slobozia, Alexandru Stoica, viceprimarul municipiului Slobozia, Valentin Băcanu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Ialomiţa, Nicolae Stanca şi un important agent economic din judeţul Ialomiţa, cetăţean macedonean, Mihail Zikov.

Întâlnirea cu ambasadorul Macedoniei a avut loc în cadrul unui tur pe care Excelenţa Sa îl face în mai multe judeţe din ţară, cu scopul de a identifica potenţiali parteneri de afaceri şi schimburi comerciale pentru întreprinzătorii macedoneni.