comenzi la domiciliu cliseru.ro

Amara: „Ne tratează ca pe animale”, spun oamenii cazați la Hotel Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/12/2013 | Locale Ialomita

Mai mulți beneficiari de bilete de tratament, repartizați în stațiunea balneo-climaterică Amara, la Complexul Hotelier Ialomița, s-au revoltat luni, 9 decembrie, după ce, spuneau ei, timp de mai multe zile au stat în frig și fără apă caldă.

Oamenii reclamă că sunt „tratați ca animalele”, în camere neîncălzite, cu igrasie și gândaci, cu băi neiluminate și instalații sanitare defecte.

 „Suntem în secolul XXI, dar nu mă gândeam că o să întâlnesc așa ceva. Am venit la tratament, dar în schimb ajung să mă îmbolnăvesc aici. Faci procedurile acelea, apoi stai în frigul ăsta… Uitați, în baie, bineînțeles fără bec, carcalaci pe jos, igrasie pe tavan…”, spunea un domn din Tulcea, venit la tratament.

La scurt timp, pe hol au apărut alți beneficiari care reclamau aceleași condiții de „nedescris”, dar și o doamnă, administrator, revoltată la rândul ei, că am intrat fără știrea vreunui „reprezentant al hotelului”, neavând acest drept „conform legislației”.

 „Doamnă, conform legislației, nu ar trebui să avem astfel de condiții. Eu i-am chemat să vadă ce e aici. Au venit în vizită la mine. Acel carcalac nu l-am adus eu de acasă, igrasia nu am făcut-o eu. Este frig, nu avem apă caldă. Vrem căldură și apă caldă”, a replicat domnul respectiv care ne-a și sesizat aceste probleme.

„Domnule, conform legislației, trebuie să asigurăm o temperatură între 18 și 21 de grade. Noi atât trebuie să asigurăm. Aveți dovezi că nu ați avut căldură? Eu vă spun că aveți și apă caldă și căldură. Nefiind consum de apă caldă, nu vine exact când îi dai drumul. Trebuie să o lași să curgă…O oră, două, până vine…”, spunea doamna administrator.

„Ca niște animale suntem. Eu am venit să mă tratez. Eu sunt mai tânără, dar le plâng de milă la oamenii ăștia când îi văd cu un baston în mână și când îi văd cu fulare, cu căciuli în cap când vin la masă să mănânce. Să te duci să-ți faci baie… Umblăm ca niște tâmpiți pe la parter.. Fă-ți baie…că altfel se strâmbă din nas când te duci la proceduri”, spunea o altă doamnă venită la tratament.

„Am cumpărat fierbătoare ca să ne încălzim puțină apă să ne spălăm. Mai rău m-am îmbolnăvit. Nu mai vin în viața mea aici”.

Cam astea sunt, în mare parte, reclamațiile oamenilor. Aceștia susțin că au anunțat și Oficiul pentru Protecția Consumatorului, dar și la Ministerul Turismului despre toate aceste probleme din complexul hotelier. Numai că, nimeni nu le-a dat vreun semn că ar veni să verifice și să se ia vreo măsură.


Am dorit să luăm un punct de vedere și directorului complexului hotelier cu privire la situațiile reclamate. Acesta nu a dorit însă să comenteze oficial. Neoficial, acesta spunea că este acoperit de legislație „de la un capăt la altul” și că oamenii așa sunt ei, mereu reclamă câte ceva și își varsă of-urile. Oricum mai sunt doar câteva zile și se încheie contractul…și gata până în martie…

De asemenea, am luat legătura și cu primarul orașului Amara, Victor Moraru, care este președintele Asociaţiei Naţionale a Staţiunilor Turistice și președinte al Asociației Naționale a Stațiunilor Balneare și Balneo-climaterice din România.

Victor Moraru s-a declarat „dezamăgit” de ceea ce se întâmplă, în condițiile în care de ani de zile se luptă să facă din stațiunea Amara un punct de atracție turistică, prin investiții de amploare în oraș, atât din fonduri europene cât și din bugetul local.