comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alte opt contracte de finanțare a unor proiecte depuse de UAT-uri, aprobate de Consiliul Județean Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/09/2021 | Locale Ialomita

Președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, a semnat luni, 6 septembrie, încă opt proiecte de investiții finanțate din Programul Județean de Dezvoltare Locală, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, cu localitățile Gura Ialomiței, Miloșești, Scânteia, Gheorghe Lazăr, Săveni, Ciulnița, Bucu și Sfântu Gheorghe.

Foto1

„Vreau să-i felicit pe colegii mei din Consiliul Județean, cei care sunt de fiecare dată lângă noi, cei care asigură în momentul de față, zic eu, o conducere echilibrată a județului. Suntem astăzi la 50 de contracte semnate. Decizia de a mări finanțarea a fost luată de această echipă, împreună cu cei doi vicepreședinți și cu administratorul public. Am gândit la momentul respectiv că, odată făcută investiția, pe SF-uri, era păcat să se piardă, era păcat să vă punem să faceți o altă investiție la anul. Am spus-o și atunci și o spun și acum că în funcție de cât de repede decurg procedurile, de SF, PT, licitații, cu siguranță nu reușeați să trageți întreaga sumă până la sfârșitul anului (…)”, le-a transmis președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel.

Așadar, UAT Miloșești are în plan construirea unui teren de sport sintetic la Școala Gimnazială, proiect în valoare totală de  397.482, 89 lei, din care contribuția ADI Ialomița este de 300.000 lei.

Primarul comunei Miloșești, Dumitru Trifu, declara că acest proiect era printre planurile administrației locale de câțiva ani, însă numai acum s-a găsit o soluție pentru a fi realizat, cu sprijinul Consiliului Județean.

De asemenea, UAT  Scânteia a prezentat un proiect privind înființarea unui Centru pentru activități didactice educaționale și cultural educative. Valoarea totală  a proiectului este de  426.218,22 lei, din care contribuția proprie UAT Scânteia: 126.218,22 lei, iar contribuția ADI Ialomița: 300.000 lei.

Primarul comunei, Ilie Georgeta, spunea că această investiție este o „reconfigurare a unei investiții mai vechi, căreia nu-i vedea utilitatea”.

„Este o bază sportivă mai veche, de tip 2, începută pe Ordonanța 7. Noi încercăm să îi dăm altă destinație. Pentru mine educația a fost prioritară. Practic, în toți acești ani, am avut în vedere ca pe lângă alte investiții, în educație să nu lipsească niciodată nimic. Astfel că această bază sportivă tip 2 căreia eu nu i-am văzut utilitatea (…) va fi transformată într-un centru pentru activități extrașcolare”, a declarat primarul comunei Scânteia, Ilie Georgeta.

UAT Gheorghe Lazăr are un proiect amplu, de înlocuire a conductei principale de apă, contorizare branșamente gospodării, reabilitare cămine vane și hidranți de incendiu.

Valoarea totală a proiectului este de 2.112.126 lei, din care contribuția proprie a UAT Gheorghe Lazăr este de 1.812.126  lei, iar contribuția ADI Ialomița de 300.000 lei. Durata proiectului:  20 luni.

„Scopul proiectului este de îmbunătățire a calității apei distribuite populației, prin eliminarea riscurilor de impurificare cauzate din conducta veche de oțel, care este în mare parte ruginită”, a declarat primarul comunei Gheorghe Lazăr, Zaharia Elena Gabriela.

Și UAT Săveni are un proiect amplu, de modernizare a străzilor locale.

Valoarea totală a proiectului este de 2.704.212,43  lei, din care contribuția proprie UAT Săveni: 2.404.212,43 lei, iar contribuția ADI Ialomița: 300.000 lei. Durata proiectului:  24  luni.

„Acești bani sunt bineveniți. Asfaltăm aproape 2,5 km, pe 9 străzi. Mai avem încă 9, care vor fi în atenția noastră probabil la următorul proiect, cu ajutorul domnului președinte, și sperăm într-o colaborare de succes”, afirma primarul comunei Săveni, Daniela Mariana Drăgoi.

UAT Ciulnița a primit finanțare pentru proiectul de modernizare a străzii Primăverii, porțiune de drum între DC 52-str. Podului și DC 24 – str. Mihai Eminescu, sat Poiana.

Valoarea totală a proiectului este de 579.819,18 lei, din care contribuția proprie a UAT Ciulnița este de 279.819,18 lei, iar contribuția ADI Ialomița: 300.000 lei. Durata proiectului este de 12  luni.

„Este bine pentru comunitatea noastră, pentru că reușim să mai continuăm cu o bucată de drum și să legăm două drumuri comunale. Astfel, vom putea cere domnului președinte, când se vor licita traseele cu transportatorii interjudețeni, să introducă transportul public de persoane și prin Poiana și Ghimpați. Pentru acest fapt ne luptăm să facem această investiție, deoarece și cetățenii din Poiana și Ghimpați au o deosebită nevoie de trasportul public, dar și să putem interveni în zonă pe timp de iarnă la cazuri speciale”, declara primarul comunei Ciulnița, Gheorghe Stelică.

Totodată, UAT Bucu are un proiect de modernizare a unui drum de interes local – acces platforma industrială.

Valoarea totală a proiectului este de 390.006, 88 lei, din care contribuția proprie UAT Bucu este de 90.006,88 lei, iar contribuția ADI Ialomița: 300.000 lei. Durata proiectului: 12 luni

„Am semnat astăzi un contract pentru realizarea unui drum de utilitate publică, ce deservește și zona industrială a localității. Era singurul drum neasfaltat din comună. Mulțumesc pentru sprijin tuturor”, a declarat primarul comunei Bucu, Ion Drăgușin.

UAT Sfântu Gheorghe are un proiect legat de achiziția unei autogunoiere. Valoarea totală a proiectului este de 337.585 lei, din care contribuția proprie UAT Sfântu Gheorghe: 37.585 lei, iar contribuția ADI Ialomița: 300.000 lei.

 „Proiectul solicitat și aprobat este de achiziție a unei autogunoiere de dimensiuni mai mici. Prin acest proiect sperăm ca în comunitatea din Sf. Gheorghe partea de gestiune a deșeurilor să se producă și mai bine și astfel să avem o comună mai frumoasă și mai curată”, a declarat primarul comunei Sf. Gheorghe, Mădălin Teculescu.

Totodată, UAT Gura Ialomiței are un proiect de modernizare a iluminatului stradal, valoarea totală a proiectului fiind de 377.044,73 lei, din care contribuția ADI Ialomița este de 299.349,05 lei.