comenzi la domiciliu cliseru.ro

Ialomița: Scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, începând cu data de 08.02.2021

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
07/02/2021 | Locale Ialomita

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița va monitoriza, începând cu data de 08.02.2021, dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice la nivelul fiecărei localități.

În urma propunerilor înaintate, până la data de 05.02.2021, de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ din județul Ialomița și avizate de Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a emis Hotărârea nr. 15 privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil începând cu data de 08.02.2021.

Astfel, conform acesteia, se înregistrează următoarea situație:

52 de unități de învățământ în Scenariul 1: participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

42 unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune:

  1. a) participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
  2. b) participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

0 unități de învățământ în Scenariul 3. Acesta presupune:

  1. a) participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar
  2. b) participarea zilnică, în sistem on-line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ din județul Ialomița au adoptat propunerile în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Ialomița, comunicată în data de 5 februarie, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Precizăm faptul că, potrivit Ordinului comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr. 3235/93/04.02.2021, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate la nivelul localității, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Data de referință pentru aceste informații este 6 februarie, ora 12.00.

ISU Ialomița

Vezi HOTĂRÂREA C.J.S.U. 15 din 05.02.2021