comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alexandru Stoica, reales președinte al PSD Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/09/2015 | Politica

Joi, 17 septembrie, social-democrații din Slobozia și-au ales președintele și membrii Consiliului Municipal. De fapt, toate organizațiile locale, fie că sunt tineri, vârstnici, femei, seniori, au conferințe de alegeri în această perioadă, având în vedere că pe 18 octombrie va avea loc Congresul extraordinar al PSD.

De asemenea, au fost stabiliți delegații la Conferința Județeană, respectiv 101, cu 20 mai mult față de conferința precedentă.

Așadar, la conferința PSD de la Slobozia au participat președintele interimar al PSD Ialomița, Marian Neacșu, senatorul Marian Pavel, președintele executiv Ștefan Mușoiu, președinta organizației de femei a PSD Slobozia, Elisabeta Beciu, președintele organizației de tineret Slobozia, Eduard Plăiașu, dar și mulți alții, care au format prezidiul. Conferința a fost prezidată de Marian Neacșu, președintele interimar al PSD Ialomița, care a încercat să mobilizeze membrii partidului în vederea dezvoltării organizațiilor, pentru a ajunge, mai ales la Slobozia, la un număr de membrii aproape dublu față de cel actual.

Raportul cu privire la activitățile organizației a fost prezentat de președintele PSD Slobozia, Alexandru Stoica. Acesta a cuprins zeci de activități desfășurate de social-democrați, în special de femeile din organizație, apreciate foarte mult de președintele Stoica.

Drept urmare, acesta le-a transmis că pe lista de consilieri vor fi în număr mai mare față de alegerile precedente.
Nici tinerii nu au fost lăsați deoparte, președintele mulțumindu-le tuturor pentru implicare, spunând totodată că aceștia se pregătesc intens „să le ia locul”.

Totodată, a fost prezentată o sinteză a realizărilor guvernului Ponta, de către Gabriel Mușat, viceprimarul municipiului Slobozia, dar și situația membrilor de partid din organizație, prezentată de Valentin Băcanu, viceprimar al municipiului Slobozia.

Așadar, PSD Slobozia are 31 de organizații teritoriale, cu 1.306 membrii activi, majoritatea cu vârste între 35 și 50 de ani, dar și peste 300 de simpatizanți.

Referitor la numărul membrilor și simpatizanților PSD Slobozia, Marian Neacșu spunea că deși numărul acestora este mult superior altor organizații, totuși este loc de mai bine, de mai mult, membrii PSD reprezentând în jur de 4% din totalul cetățenilor cu drept de vot din municipiu, astfel că ar fi bine dacă procentul s-ar ridica la 6-7%, acesta fiind și targetul în perioada următoare.

Totodată, a fost prezentată situația financiară a organizației, obiectivele pentru perioada 2015 – 2017, fiind susținute și multe discursuri.

La un moment dat a existat și un moment comic, provocat de președinta organizației de femei, Elisabeta Beciu. La finalul discursului său, aceasta a mulțumit „fostului președinte al PSD Slobozia”, urându-i succes „celui care va fi ales”, fiind binecunoscut însă faptul că a existat un singur candidat, același de altfel, Alexandru Stoica.

„Dacă nu am contracandidat, să știți ca nu e vina mea. Cine vrea să candideze, să o facă, mi-ar face mare plăcere. (…) Am rămas același om pe care l-ați cunoscut în urmă cu doi ani, patru, douăzeci. Nu am beția puterii. Cum eu nu beau, nu m-a cuprins”, a transmis, în stilu-i caracteristic, Alexandru Stoica.

A mai luat cuvântul și președintele pensionarilor, singurul din sală care a deschis subiectul „trimiterii în judecată a primului ministru Victor Ponta”.

În opinia acestuia, Ponta nu este vinovat, astfel că a propus o rezoluție prin care îi solicită primului ministru să nu demisioneze, iar actualei conduceri a partidului să îl sprijine în totalitate pe Victor Ponta „având în vedere cât a făcut acest guvern pentru români”.

O noutate anunțată în cadrul conferinței a fost aceea că senatorul Marian Pavel și-a mutat domiciliul la Slobozia, devenind, astfel, membru al organizației.

Astfel că, la începutul discursului său, Marian Pavel a promis că până în iunie 2016 organizația de tineret își va dubla efectivul, însă același lucru și-l dorește și la organizația mare. Provocat, primarul a propus membrilor organizației ca fiecare să aducă în perioada următoare măcar câte un membru nou. Deși, spunea acesta, PSD nu mai este un partid numeric, de masă, ci un partid de activiști.

„Contează foarte mult și numărul de membri. Dar în ultima perioadă noi am făcut curățenie în fiecare organizație. Am vrut să vedem ce membri se implică, pe cine putem să ne bazăm, pentru că fiecare trebuie să fie activ. Altfel, dacă nu vrea să se implice, e ca o demisie nescrisă”, afirma Stoica.

În final, Marian Neacșu a vorbit despre schimbarea de abordare politică, PSD urmând să intre într-o altă etapă politică. „Încercăm să schimbăm politica din mers”, a conchis acesta.