comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alexandru Stoica a preluat atribuțiile primarului Sloboziei

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
09/05/2012 | Locale Ialomita

Viceprimarul Alexandru Stoica a preluat, miercuri, 9 mai, atribuțiile de primar al municipiului Slobozia, după ce mandatul lui Gabi Ionașcu a încetat de drept înainte de expirarea duratei normale, ca urmare a pierderii, prin demisie, a calității de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.

Membrii Consiliului local Slobozia s-au întrunit, miercuri, în ședință extraordinară, pentru a lua act de vacantarea funcției de primar și a desemna unul dintre viceprimari pentru a îndeplini atribuțiile funcției până la alegerea unui nou primar.

În condițiile în care viceprimarul Valentin Băcanu a anunțat că nu dorește să preia aceste atribuții, a rămas în cursă Alexandru Stoica.

Decizia a fost luată după desfășurarea procedurii de vot secret. Comisia de validare a voturilor a constatat că, din 18 consilieri prezenți, 14 au votat pentru desemnarea viceprimarului Alexandru Stoica în funcția de primar al municipiului Slobozia până la alegerea unui nou primar, respectiv reprezentanții PSD și PNL, democrat-liberalii nedorind să participe la vot.

După depunerea jurământului de către primarul interimar, consilierii au mai luat în discuție alte trei proiecte de hotărâre, printre care acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Slobozia domnului profesor Gheorghe Antonescu, alegerea unui președinte de ședință și avizarea utilizării unei sume din fondul corespunzător cotei de dezvoltare încasată de SC Urban SA.