Alexandru Horhocea (USR-PLUS): „Vrem ca Ialomița să devină un hub de procesare agricolă”
Alex Horhocea – un om activ și activist pentru România!
Mai sunt câteva luni până la alegerile locale, preconizate a avea loc la finele lunii septembrie, după ce au fost amânate din cauza COVID-19. Partidele reîncep ușor, ușor munca politică și încearcă să-și prezinte candidații pentru primării și Consiliul Județean.
Cine sunt candidații USR-PLUS și ce aspirații au? Primul despre care vom vorbi este Alexandru Horhocea, președintele USR Slobozia, într-un interviu de cunoaștere. Tânărul Alexandru Horhocea aspiră la funcția de președinte al Consiliului Județean Ialomița.
– De ce politică, de ce USR?
Înainte de acest interviu, m-am gândit la un răspuns la această întrebare și curiozitatea cititorilor privind răspunsul. Zilele trecute mi-au apărut în istoricul de Facebook poveștile anilor trecuți și, astfel, m-am întors în 2014 când participam la semi-maratonul București, cu un tricou inscripționat SALVAȚI Roșia Montană, subiect azi nu atât de arzător ca atunci. Pentru că noi, cei tineri, dar nu numai noi, am reușit blocarea acestui proiect. Ne-am trezit după 25 de ani de la mineriade și am avut iar curajul să ieșim în stradă pentru a ne apăra valorile și patrimoniul cultural și social, ce risca să fie șters din România. România are zăcăminte uriașe în Marea Neagră pe care Statul român este incapabil să le extragă cu ajutorul partenerilor privați și să obțină o redevență avantajoasă pentru popor. Mai mult chiar, politicienii corupți au reușit să aducă mari daune acelei comunități din Roșia Montană si nu numai, să distrugă familiile și comunitatea. Și ce e cel mai grav într-o viață de om? Să distrugi în mod conștient vieți și familii prin propriul pix, ca mai apoi să te erijezi în familist convins. În toate zilele petrecute la protestele pe tema mediului, căci doar el ne ține în viață aici, frustrarea s-a acumulat văzând cum un singur om, atunci Ponta susținător al exploatării la Roșia, ulterior Dragnea, este lăsat și chiar susținut de oamenii cei îi sunt alături, să calce în picioare o țară întreagă, doar pentru a se face scăpat și curățat de faptele sale infracționale. Acestea sunt motivele pentru care am ajuns să consider că singura și cea mai bună soluție este să nu mai stau deoparte, și în cel mai democratic mod posibil să ajut împreună cu colegii și prietenii mei să îndepărtăm și corectăm mentalități, să ștergem încrengăturile și obediențele de partid pentru a da o nouă viață societății românești, unde cuvântul acasă să fie legat de siguranță și liniște.
– În condițiile în care mulți tineri au ales să plece din țară, din diverse motive, schimbările pe plan local au avut de suferit. Tu de ce ai ales să te implici?
Familia, jumătate, îmi este plecată peste hotare de mai bine de 23 ani, verișori, dar și prieteni, de asemenea au plecat și încă își doresc să plece. Cu toate acestea, unii dintre noi am rămas aici poate din inconștiență, apartenența la rădăcinile de neam, ori din determinarea de a îi întoarce acasă pe cei dragi, de a le arăta că putem reuși aici, din dorința de a le asigura un trai onest, decent și de împlinire a societății. Sunt hotărât să nu ne mai lăsăm conduși de obedienți incapabili și needucați ce își finalizează studiile nu la vârsta majoratului sau până în 25 de ani, ci atunci când partidul i-a trimis să mai obțină o diplomă, la fabricile de diplome create special pentru ei. După 19 ani de studii, absolviți la timpul lor, am decis că voi alege să fiu autodidact, și voi studia nu pentru diplome, ci pentru a înțelege domeniile în care voi activa, ca apoi să îmi pot așeza viața pe făgașul normal, acolo unde mă vor duce alegerile făcute.
– Ce planuri aveți pentru județul Ialomița?
Referitor la ce planuri avem pentru Ialomița, am câteva lucruri de spus. Viziunea noastră, a USR-PLUS-ului, este macro așa cum am explicat și mai sus, gândim o țară ca afară, o țară pentru toți și asta ține doar de noi să o facem prin implicare, pentru că, după cum am văzut, cei vechi au dorit altceva.
Pentru Ialomița, vrem în primul rând să devenim un hub de procesare agricolă, materia primă provenită din pământurile Ialomiței să obțină aici valoare adăugată, să nu mai fim nevoiți să mâncăm preponderent din import. Ideea aceasta implică locuri de muncă și, astfel, oamenii vor prefera să fie acasă, nu în abatoarele din Germania sau câmpurile din Spania. Sectorul educațional este un alt domeniu extrem de important deoarece, fără o educație corectă, ajungem aici unde suntem astăzi, după 70 de ani de socialism, în care lumea s-a blazat, nu mai caută soluții, e deprimată și resemnată. De ce? Din cauza clasei politice ce a avut grijă de ea și ai lor, și-au dorit să îi țină pe oameni ”orbi”, pentru a le cere votul și amăgi cu o „găleată sau sacoșă electorală” la fiecare 4 ani.
Politica de centru dreapta, pe care o vom implementa și în Ialomița, nu este despre cum statul îți dă ci despre cum te învață să îți procuri singur, te învață să îți dai cât dorești.
Pe termen scurt, doresc să implementez împreună cu colegii mei de campanie și de acțiune introducerea în primării a înscrierii electorale electronice, în contextul existenței virusului Covid 19 și apoi a semnăturii electronice la scară mai largă pentru votare, dar și simplificarea birocrației și protejarea individului.