comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alexandru Dinu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu: „Eu sunt puternic pentru că vă am pe voi”

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
19/05/2012 | Locale Ialomita
Duminică, 13 martie, actualul primar al comunei Mihail Kogălniceanu, Alexandru Dinu, s-a lansat în cursa electorală pentru un nou mandat, alături fiindu-i o mulțime de liberali și simpatizanți, atât din județ cât și de la nivel național.
Alexandru Dinu
Alexandru Dinu

Cu sinceritate și modestie debordante, primarul de la Kogălniceanu a oferit, în scurtul său discurs, o lecție de moralitate și profesionalism tuturor celor care vor să acceadă la o astfel de funcție, tuturor celor care după ce sunt aleși în funcția de primar pun cetățeanul care i-a votat pe un loc secund. Iar mulți dintre noi avem nenumărate exemple în acest sens. O lecție pe care poți să ți-o însușești chiar dacă nu ești primar, ci pur și simplu om.
Primarul de la Mihail Kogălniceanu a ales, pe parcursul evenimentului, să prezinte în imagini câteva dintre proiectele majore din localitate, nu mai puțin de 40, bilanțul după 8 ani de mandat aratând că la fiecare două luni apărea un proiect nou. Investițiile din localitate au schimbat atât de mult comuna, încât nu o mai recunoști. Administrația locală a investit în proiecte de alimentare cu apă, contorizare, stație de tratare, reabilitare drumuri, asfaltare și pietruire, realizare trotuare, extinderea sistemului de iluminat, reabilitarea sediului primăriei și al poliției, biserică și multe altele. Oriunde ai privi vei putea observa schimbarea. Nu a fost neglijat nici domeniul sanitar. Două dispensare umane, un cabinet stomatologic și o farmacie oferă cetățenilor posibilitatea de a primi îngrijiri medicale chiar acolo, în comună, fără a mai fi nevoiți să se deplaseze la oraș. Școlile au fost reabilitate, a fost construit un nou corp de clădire, o nouă grădiniță, putându-se învăța acum ca în orice unitate de învățământ din mediul urban. De asemenea, în comuna Mihail Kogălniceanu există un cămin cultural reabilitat, o bibliotecă dotată cu calculatoare conectate la internet care asigură localnicilor nevoia de creație, informare și, de ce nu, deconectare, ca de altfel și cele trei locuri de joacă și parcurile amenajate. În plus, sala de sport și baza sportivă multifuncțională oferă tuturor posibilitatea desfășurării în condiții optime a activităților sportive. Pe acest palier, Alexandru Dinu a obținut și premiul I din Regiunea Sud Muntenia, din 700 de proiecte intrate în evaluare, proiecte realizate pentru tineret și sport, premiu pe care l-a dedicat celor 4.000 de locuitori din comuna Mihail Kogălniceanu și colegilor din primărie care l-au încurajat în permanență în realizarea acestor obiective.
O altă investiție amplă, care va continua în mandatul următor, va fi cea de definitivare a sistemului de canalizare, cel mai mare proiect din județul Ialomița și unul dintre cele mai mari proiecte din regiune. „Eu sunt puternic pentru că vă am pe voi”, a spus Alexandru Dinu, acesta fiind, de fapt, și sloganul cu care se va prezenta în campania electorală. Chiar dacă are contracandidați, liberalul Alexandru Dinu mizează pe oameni, pe acei oameni care îl aleg de fiecare dată, pentru că le-a schimbat viața în bine.