comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alegeri parlamentare, în siguranță!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
10/12/2016 | Lege si Ordine

Inspectoratul de Poliție Județean Ialomița a luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, în ziua premergătoare alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor, cât și în ziua votului.

Prin misiunile derulate, polițiștii actionează pentru asigurarea pazei secțiilor de votare, menținerea ordinii publice și aplicarea cu fermitate, corectitudine și echidistanță a prevederilor legale în situația în care se constată încălcări ale actelor normative.

Polițiștii angrenați vor acționa pentru depistarea și sancționarea promptă atât a faptelor de natură contravențională, cât și a celor penale.

Astfel, în perioada 10 – 11 decembrie a.c., 144 de polițiști, alături de jandarmi și pompieri, asigură măsuri de pază și protecție la cele 220 de secții de votare organizate în 182 de locații din județul Ialomița.

145 de polițiști, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, vor fi în teren pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, iar ofițeri de poliție au fost desemnați pentru acordarea de sprijin polițiștilor din teritoriu.

Polițiștii de la rutieră vor fi prezenți în stradă și vor acționa pentru siguranța traficului rutier.

Totodată, pentru soluționarea solicitărilor și semnalărilor cu privire la nerespectarea prevederilor legislației electorale, 70 de polițiști vor acționa în cadrul echipelor operative constituite.

La nivelul inspectoratului, a fost înființat și un efectiv de rezervă pregătit să intervină atunci când situația operativă o impune. 

Info alegeri!

În această dimineață, la ora 7.00, campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a încheiat.

Continuarea acțiunilor de propagandă electorală după această oră constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 4.500 lei și 10.000 lei!

Vă amintim că votarea are loc mâine, 11 decembrie, între orele 7.00 și 21.00.