comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alegeri Ialomița: Coruperea alegătorului, tentativă de fraudă la vot, nerespectarea regimului urnei de vot

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
06/06/2016 | Lege si Ordine

Alegeri locale Ialomița 2016 – Din punct de vedere al ordinii și siguranței publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani. Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în ziua procesului electoral, la nivelul județului Ialomița,  să nu fie înregistrat niciun eveniment deosebit.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 350 de poliţişti au acţionat în județul Ialomița, atât în preajma secţiilor de votare, cât și în zonele cu aflux mare de populație, pentru menținerea ordinii publice și pentru cercetarea cu celeritate a  sesizărilor cu caracter electoral.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situații grave, care să afecteze procesul electoral.

Desfășurarea în siguranţă a procesului electoral s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În acest context, peste 150 de polițiști au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secțiile de votare, la circumscripții și pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în ziua alegerilor, numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română și-au atins scopul.

Sunt în curs de cercetare două infracțiuni privind “coruperea alegătorului”, una pentru “tentativă de fraudă la vot”, iar o alta pentru “nerespectarea regimului urnei de vot”.

De asemenea, polițiștii au constatat 5 fapte de natură contravențională, care semnalau fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinelor de vot ori consumarea de băuturi alcoolice.

Precizăm că, în perioada următoare, polițiștii vor desfășura activități sub coordonarea procurorilor din cadrul unităților de Parchet competente pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs.

Comunicat de presă IPJ Ialomița