comenzi la domiciliu cliseru.ro

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE! Atenție, radare pe șoselele din Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
27/11/2012 | Infotrafic

În urma dispoziţiei şefului Poliţiei Române, în perioada 26-28 noiembrie a.c., la nivel naţional, vor fi intensificate activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

 În perioada 26 – 28 noiembrie a.c., efective din cadrul Serviciului Rutier şi Serviciului de Ordine Publică Ialomiţa vor desfăşura acţiuni în sistem integrat în vederea asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru crearea unui cadru operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii vor folosi echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Acţiunile urmăresc reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, produse ca urmare a încălcării normelor rutiere, precum şi conştientizarea populaţiei asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere.

Activităţile vor fi coordonate nemijlocit de adjunctul şefului inspectoratului, comisar şef de poliţie Voicu Dorian, şi conduse de şeful Serviciului Rutier Ialomiţa – comisar de poliţie Goagă Sorin.

În perioada 01.01.2012 – 21.11.2012 pe raza judeţului Ialomiţa s-au produs 80 de accidente rutiere (+30), soldate cu decesul a 40 de persoane (+4) şi rănirea gravă a 51 de persoane (+30).

Din punct de vedere al mediului de producere, analiza a reliefat că ponderea accidentelor grave de circulaţie o deţine mediul rural.

În cursul zilei de luni, 26 noiembrie a.c., poliţiştii aflaţi în zonele de acţiune au aplicat pentru neregulile constatate 122 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 8 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce (6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 1 pentru neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor şi una pentru neacordarea priorităţii de trecere a autovehiculelor). Totodată au fost retrase şi două certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice a autovehiculelor.