comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alege viaţa! Respectă regulile de circulaţie!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
29/11/2012 | Infotrafic

În perioada 26 – 28 noiembrie efective din cadrul Serviciului Rutier şi Serviciului de Ordine Publică Ialomiţa au desfăşurat acţiuni în sistem integrat în vederea asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru crearea unui cadru operaţional necesar diminuării fenomenului infracţional privind combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul acţiunilor poliţiştii au folosit echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare.

Acţiunile au urmărit reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora produse ca urmare a încălcării normelor rutiere, precum şi conştientizarea populaţiei asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere.

În total, poliţiştii au aplicat 564 de sancţiuni pentru încălcarea regulilor de circulaţie, peste 220 dintre acestea fiind pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Pe parcursul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere şi au retras 21 de certificate de înmatriculare pentru lipsa I.T.P., defecţiuni tehnice şi lipsa asigurării.

Recomandări:

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii rutieri reiau recomandările adresate conducătorilor auto şi îi sfătuiesc să adapteze viteza la condiţiile de trafic, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia în condiţii de ceaţă sau atunci când carosabilul este umed sau acoperit cu zăpadă, gheaţă ori polei şi vizibilitatea este redusă.

Trebuie ţinut cont şi de faptul că, în condiţii de ploaie sau iarnă, pietonii tind să nu respecte regulile de circulaţie, iar distanţa de frânare creşte considerabil.
Conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza la intrarea şi ieşirea din pasajele subterane, atunci când vizibilitatea este influenţată de trecerea de la lumina naturală la cea artificială sau invers.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA