comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alege viaţa! Nu acceleraţi nepermis spre vacanţă!

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
21/12/2015 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave, poliţiştii rutieri au acţionat în teren, pe principalele drumuri naţionale din judeţ, depistând şi sancţionând, pe parcursul a două zile, peste 150 de conducători auto care au încălcat regimul legal de viteză.

La început de vacanţă, activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului au fost intensificate.

În zilele de 19 şi 20 decembrie, poliţiştii de la rutieră au acţionat, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti.

Poliţiştii au monitorizat traficul rutier, pe drumurile naţionale din judeţ şi i-au sancţionat pe cei care au încalcat regulile de circulaţie, în special pe cele care stabilesc regimul legal de viteză.

Astfel, au fost aplicate, 167 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au depăşit viteza regulamentară.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 7 permise de conducere, pentru depăşirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 de km/h.

* * *

Poliţia Română vă reaminteşte că VITEZA cauzează şi agravează accidentele de circulaţie. Le cauzează pentru că reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului şi le agravează întrucât şocul e mai puternic, iar consecinţele dramatice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al şoferului la zona centrală a drumului.

Nu uitaţi! Cu cât viteza este mai mare, şocul produs de accident este mai mare, iar consecinţele mai grave. Viteza induce stres întrucât îl obligă pe șofer să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt şi îi scade vigilenţa.