comenzi la domiciliu cliseru.ro

ALDE și-a prezentat candidații pentru Fetești, Țăndărei, Fierbinți și Amara

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
25/02/2016 | Politica

ALDE Ialomița va merge la alegerile locale din luna iunie pe liste proprii, având desemnați candidați în 28 de localități, în celelalte aceștia fiind încă în evaluări, sondaje.

alde ialomitaPotrivit președintelui ALDE Ialomița, Aurelian Ionescu, până la jumătatea lunii lunii martie vor avea candidați la primărie și liste de consilieri complete în toate localitățile județului.

Candidații prezentați în conferința de presă susținută joi, 18 februarie, sunt: Iosif Dorel, președinte interimar al organizației ALDE Fetești, Popa Marian – viceprimar al orașului Țăndărei, Brudariu Robert – președintele organizației Amara și Cătălin Stoian – candidat pentru Primăria Fierbinți Târg.
„În principiu, propunem o echipă nouă, cu oameni care vor să facă ceva pentru județul ăsta, în antiteză cu ceilalți competitori politici care văd că lansează programe politice pentru Ialomița, pentru Slobozia, Țăndărei, Fetești, Urziceni, noi lucrăm la un program politic pentru ialomițeni, pentru oamenii din acest județ”, spunea președintele ALDE Ialomița.

Acesta a adăugat faptul că va fi pe lista de consilieri județeni, însă nu va participa la alegeri pentru Primăria Urziceni, acolo unde locuiește.

Pentru Slobozia, Aurelian Ionescu susține că există trei propuneri de candidați, însă vor să aleagă în final „un candidat cu un profil nou față de ceea ce oferă ceilalți competitori”.

Câte șanse au acești candidați, în condițiile în care la nivelul județului organizația are doar 900 de membri, iar alegerile locale se vor desfășura într-un singur tur? Poate doar să mobilizeze în masă nehotărâții…

Deși ALDE Ialomița s-a aventurat să meargă pe liste separate și nu cu PSD (cu care a încheiat un protocol de colaborare), aceasta este, se pare, doar o tactică de a rupe din voturile PNL.

Protocolul încheiat cu PSD prevede, printre altele, necooperarea cu PNL și PMP, atât înainte cât și după alegeri, majoritățile în consiliile locale urmând a se face doar cu PSD sau cu cei apropiați PSD, cum ar fi UNPR.

Despre programul politic al acestui partid poate vă vor povesti ei, în următoarea perioadă de campanie.