comenzi la domiciliu cliseru.ro

ALDE Ialomița surprinde. Ion Tătoi, manager de campanie în Ialomița

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
13/03/2016 | Politica
Actualizat: 14 martie 2016

Șase – șapte primari, peste 10% la alegerile locale, 13.500 de voturi. Acesta este obiectivul principal al ALDE Ialomița la următoarele alegeri.

ALDE IALOMITA

Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Ialomița a anunțat vineri, 4 martie, că 40 de localități din cele 66 sunt „acoperite” cu candidați proprii la alegerile locale și cu liste de consilieri locali. Nou veniți în ALDE sunt foștii primari Aelenei Petru, care va candida la primăria Borănești și Valerică Herea, care va candida la Bărcănești. De asemenea, coordonatorul campaniei electorale în Ialomița va fi Ion Tătoi, fost director al Direcției Silvice Ialomița, nou în ale politicii și, mai ales, în ale coordonării unei campanii electorale.

În cadrul unei conferințe de presă, susținută vineri, 4 martie, Ion Tătoi a subliniat că este foarte emoționat și că, începător fiind, a observat că este extraordinar de greu să faci politică. A venit în ALDE convins fiind de seriozitatea lui Călin Popescu Tăriceanu și de modul cum gândește. Ion Tătoi a vorbit și despre relația ALDE cu PSD, despre “pactul de neagresiune” încheiat, dar și despre „alianțele” negociate la nivel local.

ion tatoi„În urma sondajelor, ALDE ar fi al treilea partid de pe scena politică. Sincer să fiu, este extraordinar de mult de muncă, mai ales de acum încolo. Am venit alături de colegii mei în ALDE, dar vă spun că nu vreau vreo funcție, nu vreau să fiu nici candidat. Efectiv am venit numai din plăcerea de a fi alături de dânșii și de a milita alături de președintele partidului. (…) Totul se va face cu pași mărunți, pentru că nu poți să ajungi dintr-o dată la 15, 20, 30%, important este să ne facem cunoscuți, politic vorbind. Exact ca un bulgăre de zăpadă”, a mai spus Ion Tătoi.

În momentul de față, ALDE se află în perioada de evaluare a mai multor candidați proprii.

„În funcție de ce vor propune și cei din PSD, vom intra în sondaje pe fiecare candidat, iar cel mai bine plasat dintre cei doi, în cazul în care nu riscăm să ne batem între noi doi și să scoatem câștigător candidatul altui partid, va fi hotărât la nivel de Alianță, cu susținere comună. În momentul de față, la o radiografie a structurilor noastre politice, putem spune că avem forța necesară de a intra în bătălia electorală indiferent dacă mergem sau nu în alianță cu PSD, în anumite zone”, spunea Aurelian Ionescu, președintele ALDE Ialomița.

Acesta susține că există șanse mari să obțină mai mult de șapte primari, însă este prematur să se pronunțe acum. În afară de Ciulnița, șanse există și cu noii veniți în ALDE, foștii primari din Bărcănești și Borănești.

„Sunt oameni cu notorietate. Dacă venim cu oameni credibili, cu un program credibil, atunci avem șanse să câștigăm mai multe localități”, a subliniat președintele Aurelian Ionescu.

Despre Slobozia, deși există trei nume vehiculate de posibili candidați la primărie, singurul pe care l-am aflat este al avocatului Ionel Gae. În următoarea perioadă se va realiza un sondaj telefonic pentru a vedea care dintre cei trei se situează mai bine.

Totodată, președintele executiv al ALDE Ialomița, primarul comunei Ciulnița, Gheorghe Stelică, preciza că oamenii sunt cei care vor hotărî cine este cel mai bun pentru localitatea lor, chiar dacă va fi nevoie, la un moment dat, să se alieze cu un partid ca să scoată un scor cât mai bun.

Acesta a adăugat că decât să aleagă oameni cu notorietate și pătați, mai bine necunoscuți, pentru că vor să schimbe ceva pe scena politică, iar oamenii să nu fie nevoiți să aleagă între răul cel mai mare și răul cel mai mic, așa cum au făcut de atâția ani.