comenzi la domiciliu cliseru.ro

ALDE Ialomița se pregătește să primească în partid mai mulți foști liberali

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
04/04/2018 | Politica

Liliana Mincă, membru în Biroul Politic al ALDE la nivel central și vicepreședinte al ANPC, a fost prezentă miercuri, 28 martie, la Slobozia, pentru a lua pulsul politicii ialomițene, alături de președintele interimar al ALDE Ialomița, Ionel Gae.

Concret, se dorește ca ALDE să devină a doua forță politică din România la alegerile europarlamentare din luna mai 2019, iar pentru ca acest lucru să se întâmple se turează motoarele și se pregătesc sondaje de opinie în plan local pentru a se observa mai bine unde se situează organizațiile, după sondajele efectuate la nivel central, care arată că ALDE se află în creștere.

„Este deja o regulă ca un partid care se află la guvernare să se erodeze, să scadă în procente. Însă, noi, spre surprinderea tuturor, creștem în procente. Targetul nostru este să fim a doua forță politică de pe eșichierul politic al României, pentru că știți foarte bine nu mai există un alt partid liberal în afară de ALDE. Celălalt de acum se numește PDL (…)”, a afirmat Liliana Mincă.

Liliana Mincă susține, de asemenea, că foarte mulți cetățeni din diverse județe sunt în negocieri cu președinții de filiale, pentru a susține sau a se înscrie în ALDE. Mulți sunt primari sau consilieri locali, astfel că negocierile sunt discrete, pentru a nu-și pierde mandatele. Dar nu numai aleșii locali îmbrățișează doctrina ALDE, ci și anumiți parlamentari.

În opinia Lilianei Mincă, unii dintre ei, aflați în partide „înființate din ambiția unor persoane care au demonstrat că nu pot fi lideri”, vor trece în curând la grupul ALDE.

Și în Ialomița se poartă discuții cu anumite persoane, în general liberali, pentru a trece la ALDE.

Nu vă ascund faptul că purtăm discuții cu mai mulți foști liberali, nu PDL, dar suntem într-o analiză mai atentă pentru că atunci când vom face mișcarea să fie un val de membri care se vor atașa de ALDE. Și noi avem situații când membri ai altor partide vor să fie alături de noi”, a afirmat și Ionel Gae, președintele ALDE Ialomița.

În perioada imediat următoare, ALDE Ialomița va organiza și Conferința Județeană de Alegeri. Probabil, la finele lunii aprilie, ALDE Ialomița îi va avea în județ pe președintele Călin Popescu Tăriceanu, Norica Nicolai, Liliana Mincă și alții, dar și reprezentanți ai partenerilor de guvernare.