comenzi la domiciliu cliseru.ro

ALDE: Avocatul Ionel Gae, candidat la Primăria Slobozia

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
22/03/2016 | Politica

Vineri, 18 martie, ALDE Ialomița și-a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, candidatul formațiunii pentru funcția de primar al municipiului Slobozia.

alde ialomita

Gae Ionel este avocat, iar în trecut a lucrat ca ofițer de poliție la Poliția orașului Hârșova și ulterior comandant al acestei subunități, până în 2007 când a plecat din sistem. În 2008 și 2012 a candidat la Hârșova, însă doar în 2012 a obținut suficiente voturi pentru a fi consilier local.

Acum, reprezentanții ALDE sunt convinși că Ionel Gae are șanse reale în bătălia pentru fotoliul de primar.

„Îi suntem alături, personal îi doresc succes, iar demersul dânsului sunt convins că va avea și sorți de izbândă. Vom face o figură frumoasă la nivelul municipiului Slobozia, pentru că intrăm cu șanse reale în bătălia pentru fotoliul de primar”, a afirmat președintele ALDE Ialomița, Aurelian Ionescu.

Absolvent al Liceului de Chimie din Slobozia, Ionel Gae a lucrat trei ani la combinatul chimic ca operator chimist, apoi a urmat cursurile Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, promoția 1993. Este licențiat în Drept, a lucrat ca ofițer de poliție la Poliția orașului Hârșova, ulterior fiind comandant al acestei subunități de poliție până în 2007 când am plecat din sistem.

ionel gae„Am plecat fără probleme, considerând că drumul meu este în altă parte și am avut curajul să plec la acel moment chiar dacă poate alții ca mine nu au făcut acest pas. Sunt avocat din ianuarie 2010, profesez până la gradul Curții de Apel, am o locuință în Slobozia, unde de altfel locuiesc împreună cu familia mea, am un copil de 22 de ani, și sper ca fiu al acestui oraș, crescut, instruit în acest oraș, unde am o mulțime de prieteni, de cunoștințe, de rude, sper să fiu de folos orașului și tocmai de aceea am hotărât să candidez pentru funcția de primar al municipiului Slobozia. Am candidat de două ori la Hârșova unde locuiam, în 2008 și în 2012.

Nu am ajuns decât consilier local în 2012, de unde mi-am dat demisia pentru a putea veni și candida în orașul meu, în orașul unde vreau să particip, alături de toți cetățenii, la dezvoltarea lui și sper să o fac bine.

Am candidat în 2008 din partea PSD, iar după candidatură m-am retras, iar în 2012 din partea UNPR. Sunt un om deschis la luptă, îmi plac provocările, dar chiar vreau să mă implic, pentru că mie nu îmi place cum arată orașul meu Slobozia. (…)

Eu am identificat o multitudine de probleme, care trebuie reparate și probleme de viitor, dar toate proiectele le vom prezenta în campania electorală. (…)

Pentru mine, banul public, banii populației trebuie foarte bine administrați. Nu accept risipa, eu sunt un om al legii și vreau să îmi desfășor activitatea în limitele legii și cu respect față de cetățeni. Ați văzut că acum sunt mai puțini candidați decât altădată. Și cred că înțelegeți de ce.

Înainte erau mai multe proiecte, mai multe sume de bani care se alocau acestui oraș și mai mulți candidați, interesați de „binele” cetățenilor. Eu vin cu gânduri bune, sunt cetățean al acestui oraș, nu vreau să mi se strige în derâdere pe stradă, vreau să fiu apreciat, sunt comunicativ, eu nu sunt un om al biroului. (…) Eu voi fi un manager al unei echipe”, a declarat acesta.

La conferința de presă a luat parte și senatorul Eugen Durbacă, fost președinte al CJ Galați și fost primar al municipiului Galați, acum coordonator al filialei Ialomița.

Acesta a vorbit strict despre procentul pe care și-l dorește partidul la aceste alegeri, undeva între 20 și 25%, despre aportul său în calitate de coordonator al filialei, dar și despre poziționarea ALDE în raport cu PSD și PNL, considerând că partidul se află pe locul 3.

Nicolae ParepaColonelul Nicolae Parepa s-a înscris în ALDE

În cadrul conferinței s-a vorbit și despre candidatul ALDE pentru municipiul Urziceni, nedesemnat încă, din motive care țin de strategie politică. Reprezentanții ALDE spun că deși au doi posibili candidați, încă se află în evaluări.

„Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu primarul în funcție, cu domnul Sava, în ce condiții va candida și dacă va candida. Am văzut o declarație interesantă a copreședintelui PNL Gheorghe Tinel care spunea că dacă domnul Sava nu-și va rezolva problemele penale pe care le are, până la depunerea candidaturii, PNL Urziceni va desemna un alt candidat. Strategia ne-o facem și în funcție de ce face dânsul, nu ne mințim, pentru  că prima șansă, prima poziție în clasamentul posibililor candidați o ocupă domnul Sava. În niciun caz nu voi lua în considerare o colaborare cu domnul Sava. În momentul de față pot să vă dezvălui faptul că la Urziceni s-a alăturat echipei noastre domnul colonel în rezervă Nicolae Parepa, fost inspector șef al Jandarmeriei Ialomița. Dumnealui a cochetat cu ideea câteva luni, dar l-am convins. Este, începând din 16 martie, membru ALDE, în cadrul echipei ALDE Urziceni. Este, într-adevăr, o variantă de candidat pentru funcția de primar al muncipiului Urziceni. Însă acum suntem în evaluări. Numele celui de-al doilea nu vi-l pot dezvălui. Dar vom vedea evaluările pe care le vom face în aprilie și în funcție și de decizia domnului Sava. Organizația ALDE Urziceni a luat în calcul la un moment dat și o alianță cu PSD, la nivelul municipiului Urziceni, pentru sprijinirea lui Liviu Cazan. Suntem încă în discuții, însă probabil că nu se va concretiza o astfel de alianță…”, a declarat Aurelian Ionescu.

Totodată, echipei ALDE i s-au alăturat și Gheorghe Rafael, care va prelua secretariatul organizației județene și Cătălin Frangulea, președintele organizației de tineret și purtător de cuvânt, ambii venind de la UNPR.

Articole recente:
🟠 Vezi mai multe ştiri din Ialomiţa ➡️