comenzi la domiciliu cliseru.ro

Alcoolul la volan… Accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
24/10/2018 | Infotrafic
Actualizat: 21 martie 2019

În cursul zilei de ieri, 23 octombrie a.c, în localitatea Movilița, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din verificările efectuate de polițiștii ajunși la locul accidentului, s-a stabilit faptul că, în timp ce un bărbat de 35 de ani, din comuna Movilița, conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul direcției de deplasare și a acroșat un bărbat de 50 de ani, aflat pe marginea părții carosabile.

Din accident a rezultat vătămarea corporală a pietonului, acesta fiind transportat la cea mai apropiată unitate spitalicească, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscop, rezultatul indicat fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiști au stabilit că băratul de 35 de ani nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal.

Cercetați pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice

Ieri, 23 octombrie a.c., pe timpul desfășurării activităților pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, polițiștii rutieri au depistat trei ialomițeni cu vârste cuprinse între 48 și 63 de ani, care conduceau autovehicule pe drumurile publice, deși au consumat anterior băuturi alcoolice.

Cei în cauză au fost testați alcoolscop, rezultatele indicate fiind cuprinse între 0,57 și 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, trei dintre aceștia, au fost conduși la cele mai apropiate unități spitalicești, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

* * *

Un alt conducător auto, un tânăr de 28 de ani, din județul Ilfov, a fost depistat de polițiștii rutieri în timp ce conducea un autovehicul pe raza localității Fierbinți-Târg, fără a poseda permise de conducere.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosar penal.

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacitaţii de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său. Polițiștii recomandă conducătorilor auto să respecte cu strictețe regulile de circulație, pentru a reduce gradul de implicare în accidente

Comunicat de presă: IPJ Ialomița – INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI IALOMIŢA