comenzi la domiciliu cliseru.ro

AJOFM Ialomița: În atenţia absolvenţilor de studii superioare

OBIECTIV IALOMITA
Publicat de Obiectiv Ialomița
02/09/2015 | Locuri de munca

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întâmpinarea absolvenților cu studii superioare, informându-i pe cei care nu reușesc să se angajeze, că au dreptul să ceară indemnizația de șomaj, potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

Prin absolvent al unei instituții de învățământ se înțelege persoana care a obținut o diplomă sau un certificat de studii, în condițiile legii.

Pentru a putea beneficia de indemnizație, absolvenții cu studii superioare trebuie să se înregistreze în termen de 60 de zile de la absolvire la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita. Dacă în această perioadă de 60 de zile de la absolvire nu se incadreaza in munca, aceştia pot solicita acordarea indemnizației de şomaj.

Documentele necesare înscrierii la agenţia pentru ocupare din raza de domiciliu sau de reşedinţă sunt: carte de identitate, adeverinţă de la medicul de familie cu mențiunea că eşti apt de muncă ori că ai eventuale restricţii medicale şi actul de absolvire a formei respective de învăţământ;

Indemnizația de şomaj pentru absolvenți este de 250 de lei, suma ce se acorda pe o perioada de 6 luni. Absolvenții pot beneficia de acest drept o singură dată pentru fiecare formă de învățământ absolvită.

Pe lângă indemnizația de şomaj, absolvenții înregistrați la AJOFM Ialomita mai pot beneficia de informare și consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională (inițiere, calificare, recalificare, perfecționare și specializare în diferite meserii solicitate pe piața muncii).

Pentru orice relaţii referitoare la serviciile oferite de AJOFM Ialomiţa sau legate de dreptul la indemnizaţie de şomaj vă rugăm să vă adresaţi Agenţiei locale Slobozia cu sediul în str. Matei Basarab, bl. F1, parter, tel: 0243230224  sau la punctele de lucru din Urziceni, Ţandarei şi Feteşti.

AJOFM Ialomița